Gulasz z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

20 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, następnie umyj i gotuj do chwilii kiedy będą miękkie – 25 minut.

Krok 2

Lekko przestudzone ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 3

Obrany ząbek czosnku smaż na 6 łyżkach oliwy, do jego zezłocenia.

Krok 4

Następnie dodaj ziemniaki i je przyrumień.

Krok 5

Kiełbasę pokrój na kawałki i dodaj do ziemniaków.

Krok 6

Wrzuć oliwki i smaż jeszcze przez 10 minut.

Krok 7

Gotowe danie przypraw do smaku solą, pieprzem i papryczką chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej