Gulasz z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

20 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, następnie umyj i gotuj do chwilii kiedy będą miękkie – 25 minut.

Krok 2

Lekko przestudzone ziemniaki pokrój w kostkę.

Krok 3

Obrany ząbek czosnku smaż na 6 łyżkach oliwy, do jego zezłocenia.

Krok 4

Następnie dodaj ziemniaki i je przyrumień.

Krok 5

Kiełbasę pokrój na kawałki i dodaj do ziemniaków.

Krok 6

Wrzuć oliwki i smaż jeszcze przez 10 minut.

Krok 7

Gotowe danie przypraw do smaku solą, pieprzem i papryczką chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tarta bananowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej