Gulasz z cielęciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z cielęciny

w sosie borowikowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

382 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

247 osób wydrukowało

Pobierz pdf

324 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

4 dekagramy

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz grzyby, namocz w ciepłej wodzie i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę.

Gulasz z cielęciny - Krok 1

Krok 2

Podsmaż mięso, dodaj cebulę i smaż wszystko przez kilka minut.

Gulasz z cielęciny - Krok 2

Krok 3

Następnie zalej szklanką wody, dodaj grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Duś na małym ogniu do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.

Gulasz z cielęciny - Krok 3

Krok 4

Przygotuj Sos borowikowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim mięso. Gotuj całość około 10 minut.

Gulasz z cielęciny - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj gotowy gulasz z ziemniakami, kaszą lub makaronem, posypany natką pietruszki.

1

Opinie o przepisie

  • Ewelina Sieczka

    Ewelina Sieczka , 16.01.2021

    Smaczne, szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z cielęcinyGulasz z cielęciny

Przepis na gulasz cielęcy brzmi skomplikowanie? Spokojnie – to nic trudnego. Wystarczy kilka składników i delikatne mięso, które praktycznie nie zawiera tłuszczu. Dzięki temu stworzysz rozpływające się w ustach danie. Palce lizać!

Dla kogo?

Gulasz z cielęciny to przepis dla miłośników prostych w wykonaniu obiadów, którzy chcieliby wyjść poza standardowy zestaw przyrządzanych mięs. Czasem potrzebna jest odmiana. Już dziś postaw na cielęcinę!

Na jaką okazję?

Przepis na gulasz z cielęciny to trafny wybór na niedzielny obiad. Poza tym nie spędzisz dużo czasu w kuchni, bo robi się go łatwo i bezproblemowo.

Czy wiesz, że?

Cielęcinę przyrządza się na różne sposoby – można ją smażyć, gotować, grillować, piec. Jeśli chcesz ją zmielić, dodaj trochę tłustego mięsa, ponieważ mielone mięso cielęce jest dość suche.

Dla urozmaicenia

Gulasz z cielęciny lubi każde towarzystwo. Będzie dobrze smakował z ziemniakami, kaszą, a nawet makaronem. Wybierz to, co lubisz najbardziej!