
Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
4 dekagramy
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz grzyby, namocz w ciepłej wodzie i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2
Podsmaż mięso, dodaj cebulę i smaż wszystko przez kilka minut.

Krok 3
Następnie zalej szklanką wody, dodaj grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Duś na małym ogniu do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.

Krok 4
Przygotuj Sos borowikowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim mięso. Gotuj gulasz z cielęciny około 10 minut.


Dobra rada:
Podawaj gotowy gulasz z cielęciny z ziemniakami, kaszą lub makaronem, posypany natką pietruszki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z cielęciny
Przepis na gulasz cielęcy brzmi skomplikowanie? Spokojnie – to nic trudnego. To doskonała alternatywa dla tradycyjnego gulaszu, który często przyrządzamy z wołowiny. Wystarczy kilka składników i delikatne mięso, które praktycznie nie zawiera tłuszczu. Jeśli nie wiesz, jak smakuje, warto wprowadzić gulasz z cielęciny do swojego menu!
Dla kogo?
Gulasz z cielęciny to przepis dla miłośników prostych w wykonaniu obiadów, którzy chcieliby wyjść poza standardowy zestaw przyrządzanych mięs. Czasem potrzebna jest odmiana. Już dziś postaw na cielęcinę!
Na jaką okazję?
Przepis na gulasz z cielęciny to trafny wybór na niedzielny obiad. Poza tym nie spędzisz dużo czasu w kuchni, bo robi się go łatwo i bezproblemowo.
Czy wiesz, że?
Cielęcinę przyrządza się na różne sposoby – można ją smażyć, gotować, grillować, piec. Jeśli chcesz ją zmielić, dodaj trochę tłustego mięsa, ponieważ mielone mięso cielęce jest dość suche. A jeśli szukasz prostego, ale pysznego dania, przepis na gulasz z cielęciny to odpowiedź na Twoje kulinarne potrzeby!
Dla urozmaicenia
Gulasz z cielęciny lubi każde towarzystwo. Będzie dobrze smakował z ziemniakami, kaszą, a nawet makaronem. Ten prosty przepis na gulasz z cielęciny to także świetna baza, którą można dowolnie modyfikować, dodając ulubione dodatki! Wybierz to, co lubisz najbardziej!
Sprawdź również nasze przepisy na spaghetti z cukinią i papryką oraz cannelloni z mozzarellą i suszonymi pomidorami. Smacznego!