Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
4 dekagramy
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz grzyby, namocz w ciepłej wodzie i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Podsmaż mięso, dodaj cebulę i smaż wszystko przez kilka minut.
Krok 3
Następnie zalej szklanką wody, dodaj grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Duś na małym ogniu do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
Krok 4
Przygotuj Sos borowikowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim mięso. Gotuj całość około 10 minut.
Dobra rada:
Podawaj gotowy gulasz z ziemniakami, kaszą lub makaronem, posypany natką pietruszki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Gulasz z cielęciny
Przepis na gulasz cielęcy brzmi skomplikowanie? Spokojnie – to nic trudnego. Wystarczy kilka składników i delikatne mięso, które praktycznie nie zawiera tłuszczu. Dzięki temu stworzysz rozpływające się w ustach danie. Palce lizać!
Dla kogo?
Gulasz z cielęciny to przepis dla miłośników prostych w wykonaniu obiadów, którzy chcieliby wyjść poza standardowy zestaw przyrządzanych mięs. Czasem potrzebna jest odmiana. Już dziś postaw na cielęcinę!
Na jaką okazję?
Przepis na gulasz z cielęciny to trafny wybór na niedzielny obiad. Poza tym nie spędzisz dużo czasu w kuchni, bo robi się go łatwo i bezproblemowo.
Czy wiesz, że?
Cielęcinę przyrządza się na różne sposoby – można ją smażyć, gotować, grillować, piec. Jeśli chcesz ją zmielić, dodaj trochę tłustego mięsa, ponieważ mielone mięso cielęce jest dość suche.
Dla urozmaicenia
Gulasz z cielęciny lubi każde towarzystwo. Będzie dobrze smakował z ziemniakami, kaszą, a nawet makaronem. Wybierz to, co lubisz najbardziej!