Gulasz z cielęciny przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz z cielęciny

w sosie borowikowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

376 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

223 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

257 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

4 dekagramy

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz grzyby, namocz w ciepłej wodzie i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę.

Gulasz z cielęciny - Krok 1

Krok 2

Podsmaż mięso, dodaj cebulę i smaż wszystko przez kilka minut.

Gulasz z cielęciny - Krok 2

Krok 3

Następnie zalej szklanką wody, dodaj grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Duś na małym ogniu do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.

Gulasz z cielęciny - Krok 3

Krok 4

Przygotuj Sos borowikowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim mięso. Gotuj całość około 10 minut.

Gulasz z cielęciny - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj gotowy gulasz z ziemniakami, kaszą lub makaronem, posypany natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z cielęcinyGulasz z cielęciny

Przepis na gulasz cielęcy brzmi skomplikowanie? Spokojnie – to nic trudnego. Wystarczy kilka składników i delikatne mięso, które praktycznie nie zawiera tłuszczu. Dzięki temu stworzysz rozpływające się w ustach danie. Palce lizać!

Dla kogo?

Gulasz z cielęciny to przepis dla miłośników prostych w wykonaniu obiadów, którzy chcieliby wyjść poza standardowy zestaw przyrządzanych mięs. Czasem potrzebna jest odmiana. Już dziś postaw na cielęcinę!

Na jaką okazję?

Przepis na gulasz z cielęciny to trafny wybór na niedzielny obiad. Poza tym nie spędzisz dużo czasu w kuchni, bo robi się go łatwo i bezproblemowo.

Czy wiesz, że?

Cielęcinę przyrządza się na różne sposoby – można ją smażyć, gotować, grillować, piec. Jeśli chcesz ją zmielić, dodaj trochę tłustego mięsa, ponieważ mielone mięso cielęce jest dość suche.

Dla urozmaicenia

Gulasz z cielęciny lubi każde towarzystwo. Będzie dobrze smakował z ziemniakami, kaszą, a nawet makaronem. Wybierz to, co lubisz najbardziej!