Składniki
50 dekagramów
1 opakowanie
4 dekagramy
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz grzyby, namocz w ciepłej wodzie i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Podsmaż mięso, dodaj cebulę i smaż wszystko przez kilka minut.
Krok 3
Następnie zalej szklanką wody, dodaj grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Duś na małym ogniu do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
Krok 4
Przygotuj Sos borowikowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim mięso. Gotuj całość około 10 minut.
Dobra rada:
Podawaj gotowy gulasz z ziemniakami, kaszą lub makaronem, posypany natką pietruszki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Gulasz z cielęciny
Przepis na gulasz cielęcy brzmi skomplikowanie? Spokojnie – to nic trudnego. Wystarczy kilka składników i delikatne mięso, które praktycznie nie zawiera tłuszczu. Dzięki temu stworzysz rozpływające się w ustach danie. Palce lizać!
Dla kogo?
Gulasz z cielęciny to przepis dla miłośników prostych w wykonaniu obiadów, którzy chcieliby wyjść poza standardowy zestaw przyrządzanych mięs. Czasem potrzebna jest odmiana. Już dziś postaw na cielęcinę!
Na jaką okazję?
Przepis na gulasz z cielęciny to trafny wybór na niedzielny obiad. Poza tym nie spędzisz dużo czasu w kuchni, bo robi się go łatwo i bezproblemowo.
Czy wiesz, że?
Cielęcinę przyrządza się na różne sposoby – można ją smażyć, gotować, grillować, piec. Jeśli chcesz ją zmielić, dodaj trochę tłustego mięsa, ponieważ mielone mięso cielęce jest dość suche.
Dla urozmaicenia
Gulasz z cielęciny lubi każde towarzystwo. Będzie dobrze smakował z ziemniakami, kaszą, a nawet makaronem. Wybierz to, co lubisz najbardziej!