Gulasz z cielęciny

w sosie borowikowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

371 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

220 osób wydrukowało

Pobierz pdf

248 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

4 dekagramy

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz grzyby, namocz w ciepłej wodzie i pokrój w paski. Cebulę pokrój w kostkę.

Gulasz z cielęciny - Krok 1

Krok 2

Podsmaż mięso, dodaj cebulę i smaż wszystko przez kilka minut.

Gulasz z cielęciny - Krok 2

Krok 3

Następnie zalej szklanką wody, dodaj grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Duś na małym ogniu do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.

Gulasz z cielęciny - Krok 3

Krok 4

Przygotuj Sos borowikowy Knorr według przepisu na opakowaniu i zalej nim mięso. Gotuj całość około 10 minut.

Gulasz z cielęciny - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj gotowy gulasz z ziemniakami, kaszą lub makaronem, posypany natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z cielęcinyGulasz z cielęciny

Przepis na gulasz cielęcy brzmi skomplikowanie? Spokojnie – to nic trudnego. Wystarczy kilka składników i delikatne mięso, które praktycznie nie zawiera tłuszczu. Dzięki temu stworzysz rozpływające się w ustach danie. Palce lizać!

Dla kogo?

Gulasz z cielęciny to przepis dla miłośników prostych w wykonaniu obiadów, którzy chcieliby wyjść poza standardowy zestaw przyrządzanych mięs. Czasem potrzebna jest odmiana. Już dziś postaw na cielęcinę!

Na jaką okazję?

Przepis na gulasz z cielęciny to trafny wybór na niedzielny obiad. Poza tym nie spędzisz dużo czasu w kuchni, bo robi się go łatwo i bezproblemowo.

Czy wiesz, że?

Cielęcinę przyrządza się na różne sposoby – można ją smażyć, gotować, grillować, piec. Jeśli chcesz ją zmielić, dodaj trochę tłustego mięsa, ponieważ mielone mięso cielęce jest dość suche.

Dla urozmaicenia

Gulasz z cielęciny lubi każde towarzystwo. Będzie dobrze smakował z ziemniakami, kaszą, a nawet makaronem. Wybierz to, co lubisz najbardziej!