
Składniki
4 sztuki
0.5 opakowania
4 sztuki
4 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
2 opakowania
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj, ziemniaki również, ziemniaki pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
Obrane pomidory pokrój na kawałki, paprykę, pieczarki i ogórki w dużą kostkę.
Krok 3
Natkę posiekaj a cebulę pokrój w drobna kostkę.
Krok 4
Na oleju zeszklij cebulę, wsyp pieczarki, paprykę, ogórki i ziemniaki.
Krok 5
Dodaj pomidory i rozgnieć je dokładnie widelcem.
Krok 6
Dołóż przecier pomidorowy oraz kostki Knorra. Duś 20 minut, cały czas mieszając. Przypraw solą, pieprzem i papryką.
Krok 7
Gulaszem polej ryż, posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































