Warzywny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywny gulasz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 opakowania

4 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj, ziemniaki również, ziemniaki pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Obrane pomidory pokrój na kawałki, paprykę, pieczarki i ogórki w dużą kostkę.

Krok 3

Natkę posiekaj a cebulę pokrój w drobna kostkę.

Krok 4

Na oleju zeszklij cebulę, wsyp pieczarki, paprykę, ogórki i ziemniaki.

Krok 5

Dodaj pomidory i rozgnieć je dokładnie widelcem.

Krok 6

Dołóż przecier pomidorowy oraz kostki Knorra. Duś 20 minut, cały czas mieszając. Przypraw solą, pieprzem i papryką.

Krok 7

Gulaszem polej ryż, posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej