
Składniki
4 sztuki
0.5 opakowania
4 sztuki
4 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
2 opakowania
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj, ziemniaki również, ziemniaki pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
Obrane pomidory pokrój na kawałki, paprykę, pieczarki i ogórki w dużą kostkę.
Krok 3
Natkę posiekaj a cebulę pokrój w drobna kostkę.
Krok 4
Na oleju zeszklij cebulę, wsyp pieczarki, paprykę, ogórki i ziemniaki.
Krok 5
Dodaj pomidory i rozgnieć je dokładnie widelcem.
Krok 6
Dołóż przecier pomidorowy oraz kostki Knorra. Duś 20 minut, cały czas mieszając. Przypraw solą, pieprzem i papryką.
Krok 7
Gulaszem polej ryż, posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej