Warzywny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywny gulasz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 opakowania

4 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj, ziemniaki również, ziemniaki pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Obrane pomidory pokrój na kawałki, paprykę, pieczarki i ogórki w dużą kostkę.

Krok 3

Natkę posiekaj a cebulę pokrój w drobna kostkę.

Krok 4

Na oleju zeszklij cebulę, wsyp pieczarki, paprykę, ogórki i ziemniaki.

Krok 5

Dodaj pomidory i rozgnieć je dokładnie widelcem.

Krok 6

Dołóż przecier pomidorowy oraz kostki Knorra. Duś 20 minut, cały czas mieszając. Przypraw solą, pieprzem i papryką.

Krok 7

Gulaszem polej ryż, posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Ciasto królewicz
czas przygotowania
150 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej