Warzywny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywny gulasz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 opakowania

4 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj, ziemniaki również, ziemniaki pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Obrane pomidory pokrój na kawałki, paprykę, pieczarki i ogórki w dużą kostkę.

Krok 3

Natkę posiekaj a cebulę pokrój w drobna kostkę.

Krok 4

Na oleju zeszklij cebulę, wsyp pieczarki, paprykę, ogórki i ziemniaki.

Krok 5

Dodaj pomidory i rozgnieć je dokładnie widelcem.

Krok 6

Dołóż przecier pomidorowy oraz kostki Knorra. Duś 20 minut, cały czas mieszając. Przypraw solą, pieprzem i papryką.

Krok 7

Gulaszem polej ryż, posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej