Warzywny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywny gulasz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 opakowania

4 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj, ziemniaki również, ziemniaki pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Obrane pomidory pokrój na kawałki, paprykę, pieczarki i ogórki w dużą kostkę.

Krok 3

Natkę posiekaj a cebulę pokrój w drobna kostkę.

Krok 4

Na oleju zeszklij cebulę, wsyp pieczarki, paprykę, ogórki i ziemniaki.

Krok 5

Dodaj pomidory i rozgnieć je dokładnie widelcem.

Krok 6

Dołóż przecier pomidorowy oraz kostki Knorra. Duś 20 minut, cały czas mieszając. Przypraw solą, pieprzem i papryką.

Krok 7

Gulaszem polej ryż, posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywny gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej