Kociołek z wołowiną - wołowy, cygański: przepis | Przepisy.pl pixel

Kociołek z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

heart
634 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

900 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1227 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

6 sztuk

2 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść kabaczek i pokrój w kostkę, podobnie papryki.

Kociołek z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Cebulę posiekaj. Mięso pokrój w kostkę.

Kociołek z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Do rozgrzanego oleju w garnku dodaj cebulę i zeszklij, dodaj ziemniaki i paprykę, smaż 4 minuty.

Kociołek z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz połącz z 350 mililitrami wody i dodaj wraz z pieczarkami do garnka.

Kociołek z wołowiną - Krok 4

Krok 5

Dodaj mięso, kabaczek i pozostałe przyprawy, duś 20 minut od czasu do czasu mieszaj.

Kociołek z wołowiną - Krok 5

Krok 6

Pod koniec duszenia dodaj pomidory i dokładnie wymieszaj. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszką.

Kociołek z wołowiną - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Krystyna Bukowska

    Krystyna Bukowska , 07.01.2020

    Super spróbuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 03.09.2016

    Link do przepisu działa, prosimy spróbować ponownie :) https://www.przepisy.pl/przepis/kociolek-z-wolowina

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Monawmona

    Monika Monawmona , 03.09.2016

    Link nie otwiera się

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir  szychta

    Sławomir szychta , 02.06.2016

    bardzo smaczna ja dałem cukinię

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kociołek z wołowinąKociołek z wołowiną

Kociołek z wołowiną to nasza propozycja na wyjątkowe danie, o uniwersalnym zastosowaniu. Przygotujecie je zarówno na obiad, jak i na elegancką kolację. Jest nie tylko smaczne, ale także łatwe w przyrządzeniu. Nie potrzebujecie żadnych dodatków. Wołowina z kociołka zawiera wszystko, czego potrzeba – warzywa, mięso i aromatyczny sos. Odkryjcie nowe smaki, łączące w sobie tradycję z nowoczesnością. Będzie naprawdę smacznie!

Dla kogo?

Kociołek z wołowiną jest idealnym przepisem dla miłośników mięs serwowanych w aromatycznym sosie, z dodatkiem warzyw.

Na jaką okazję?

Gulasz wołowy z kociołka sprawdzi się przede wszystkim jako danie obiadowe. Jest także doskonałą propozycją na przyjęcie w gronie znajomych.

Czy wiesz, że?

Gulasz pochodzi z kuchni węgierskiej, zyskał miano dania narodowego Przygotowywany jest z mięsa, papryki i cebuli. Ma wiele odmian, które różnicuje przede wszystkim mięso, stanowiące bazę potrawy.

Dla urozmaicenia:

Kociołek myśliwski z wołowiną zaserwuj w naczyniu z podgrzewaczem, dzięki temu nawet podczas dłuższej biesiady danie zachowa temperaturę.