Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
6 sztuk
2 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść kabaczek i pokrój w kostkę, podobnie papryki.
Krok 2
Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Cebulę posiekaj. Mięso pokrój w kostkę.
Krok 3
Do rozgrzanego oleju w garnku dodaj cebulę i zeszklij, dodaj ziemniaki i paprykę, smaż 4 minuty.
Krok 4
Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz połącz z 350 mililitrami wody i dodaj wraz z pieczarkami do garnka.
Krok 5
Dodaj mięso, kabaczek i pozostałe przyprawy, duś 20 minut od czasu do czasu mieszaj.
Krok 6
Pod koniec duszenia dodaj pomidory i dokładnie wymieszaj. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kociołek z wołowiną
Kociołek z wołowiną to nasza propozycja na wyjątkowe danie, o uniwersalnym zastosowaniu. Przygotujecie je zarówno na obiad, jak i na elegancką kolację. Jest nie tylko smaczne, ale także łatwe w przyrządzeniu. Nie potrzebujecie żadnych dodatków. Wołowina z kociołka zawiera wszystko, czego potrzeba – warzywa, mięso i aromatyczny sos. Odkryjcie nowe smaki, łączące w sobie tradycję z nowoczesnością. Będzie naprawdę smacznie!
Dla kogo?
Kociołek z wołowiną jest idealnym przepisem dla miłośników mięs serwowanych w aromatycznym sosie, z dodatkiem warzyw.
Na jaką okazję?
Gulasz wołowy z kociołka sprawdzi się przede wszystkim jako danie obiadowe. Jest także doskonałą propozycją na przyjęcie w gronie znajomych.
Czy wiesz, że?
Gulasz pochodzi z kuchni węgierskiej, zyskał miano dania narodowego Przygotowywany jest z mięsa, papryki i cebuli. Ma wiele odmian, które różnicuje przede wszystkim mięso, stanowiące bazę potrawy.
Dla urozmaicenia:
Kociołek myśliwski z wołowiną zaserwuj w naczyniu z podgrzewaczem, dzięki temu nawet podczas dłuższej biesiady danie zachowa temperaturę.