Kociołek z wołowiną - wołowy, cygański: przepis | Przepisy.pl pixel

Kociołek z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

heart
634 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

906 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1242 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

6 sztuk

2 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść kabaczek i pokrój w kostkę, podobnie papryki.

Kociołek z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Cebulę posiekaj. Mięso pokrój w kostkę.

Kociołek z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Do rozgrzanego oleju w garnku dodaj cebulę i zeszklij, dodaj ziemniaki i paprykę, smaż 4 minuty.

Kociołek z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz połącz z 350 mililitrami wody i dodaj wraz z pieczarkami do garnka.

Kociołek z wołowiną - Krok 4

Krok 5

Dodaj mięso, kabaczek i pozostałe przyprawy, duś 20 minut od czasu do czasu mieszaj.

Kociołek z wołowiną - Krok 5

Krok 6

Pod koniec duszenia dodaj pomidory i dokładnie wymieszaj. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszką.

Kociołek z wołowiną - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Krystyna Bukowska

    Krystyna Bukowska , 07.01.2020

    Super spróbuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 03.09.2016

    Link do przepisu działa, prosimy spróbować ponownie :) https://www.przepisy.pl/przepis/kociolek-z-wolowina

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Monawmona

    Monika Monawmona , 03.09.2016

    Link nie otwiera się

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir  szychta

    Sławomir szychta , 02.06.2016

    bardzo smaczna ja dałem cukinię

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kociołek z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kociołek z wołowinąKociołek z wołowiną

Kociołek z wołowiną to nasza propozycja na wyjątkowe danie, o uniwersalnym zastosowaniu. Przygotujecie je zarówno na obiad, jak i na elegancką kolację. Jest nie tylko smaczne, ale także łatwe w przyrządzeniu. Nie potrzebujecie żadnych dodatków. Wołowina z kociołka zawiera wszystko, czego potrzeba – warzywa, mięso i aromatyczny sos. Odkryjcie nowe smaki, łączące w sobie tradycję z nowoczesnością. Będzie naprawdę smacznie!

Dla kogo?

Kociołek z wołowiną jest idealnym przepisem dla miłośników mięs serwowanych w aromatycznym sosie, z dodatkiem warzyw.

Na jaką okazję?

Gulasz wołowy z kociołka sprawdzi się przede wszystkim jako danie obiadowe. Jest także doskonałą propozycją na przyjęcie w gronie znajomych.

Czy wiesz, że?

Gulasz pochodzi z kuchni węgierskiej, zyskał miano dania narodowego Przygotowywany jest z mięsa, papryki i cebuli. Ma wiele odmian, które różnicuje przede wszystkim mięso, stanowiące bazę potrawy.

Dla urozmaicenia:

Kociołek myśliwski z wołowiną zaserwuj w naczyniu z podgrzewaczem, dzięki temu nawet podczas dłuższej biesiady danie zachowa temperaturę.