Kociołek z wołowiną

- Krok 1Oczyść kabaczek i pokrój w kostkę, podobnie papryki.
- Krok 2Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Cebulę posiekaj. Mięso pokrój w kostkę.
- Krok 3Do rozgrzanego oleju w garnku dodaj cebulę i zeszklij, dodaj ziemniaki i paprykę, smaż 4 minuty.
- Krok 4Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz połącz z 350 mililitrami wody i dodaj wraz z pieczarkami do garnka.
- Krok 5Dodaj mięso, kabaczek i pozostałe przyprawy, duś 20 minut od czasu do czasu mieszaj.
- Krok 6Pod koniec duszenia dodaj pomidory i dokładnie wymieszaj. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszką.

Wieńce z wawrzynu zdobiły kiedyś czoła zwycięzców olimpiad. Dziś ich listki to niezastąpiony dodatek do wielu dań – zwłaszcza zup, bigosów, sosów czy gulaszy. Rozetrzyj je w dłoniach, a uwolnisz esencjonalne olejki. Ten smak przeniesie Cię wprost na tureckie stragany, których bogaty asortyment przyprawia o zawrót głowy!

Kociołek z wołowiną to nasza propozycja na wyjątkowe danie, o uniwersalnym zastosowaniu. Przygotujecie je zarówno na obiad, jak i na elegancką kolację. Jest nie tylko smaczne, ale także łatwe w przyrządzeniu. Nie potrzebujecie żadnych dodatków. Wołowina z kociołka zawiera wszystko, czego potrzeba – warzywa, mięso i aromatyczny sos. Odkryjcie nowe smaki, łączące w sobie tradycję z nowoczesnością. Będzie naprawdę smacznie!
Dla kogo?
Kociołek z wołowiną jest idealnym przepisem dla miłośników mięs serwowanych w aromatycznym sosie, z dodatkiem warzyw.
Na jaką okazję?
Gulasz wołowy z kociołka sprawdzi się przede wszystkim jako danie obiadowe. Jest także doskonałą propozycją na przyjęcie w gronie znajomych.
Czy wiesz, że?
Gulasz pochodzi z kuchni węgierskiej, zyskał miano dania narodowego Przygotowywany jest z mięsa, papryki i cebuli. Ma wiele odmian, które różnicuje przede wszystkim mięso, stanowiące bazę potrawy.
Dla urozmaicenia:
Kociołek myśliwski z wołowiną zaserwuj w naczyniu z podgrzewaczem, dzięki temu nawet podczas dłuższej biesiady danie zachowa temperaturę.