
Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
12 sztuk
6 plastrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa miksujemy w blenderze na gładką pulpę a następnie mieszamy z wszystkimi pozostałymi składnikami. Skrzydełka umieszczamy w misce, zalewamy marynatą, miskę owijamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.
Krok 2
Na drugi dzień skrzydełka przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy w w sumie 1,5 godziny, z czego tylko ostatnie 30 min bez przykrycia, aby skrzydełka się przypiekły.
Krok 3
Podajemy z ryżem obficie polanym sosem powstałym z marynaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej