
Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
12 sztuk
6 plastrów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa miksujemy w blenderze na gładką pulpę a następnie mieszamy z wszystkimi pozostałymi składnikami. Skrzydełka umieszczamy w misce, zalewamy marynatą, miskę owijamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.
Krok 2
Na drugi dzień skrzydełka przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy w w sumie 1,5 godziny, z czego tylko ostatnie 30 min bez przykrycia, aby skrzydełka się przypiekły.
Krok 3
Podajemy z ryżem obficie polanym sosem powstałym z marynaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej