Hawajskie skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hawajskie skrzydełka

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

6 plastrów

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa miksujemy w blenderze na gładką pulpę a następnie mieszamy z wszystkimi pozostałymi składnikami. Skrzydełka umieszczamy w misce, zalewamy marynatą, miskę owijamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.

Krok 2

Na drugi dzień skrzydełka przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy w w sumie 1,5 godziny, z czego tylko ostatnie 30 min bez przykrycia, aby skrzydełka się przypiekły.

Krok 3

Podajemy z ryżem obficie polanym sosem powstałym z marynaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej