Hawajskie skrzydełka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hawajskie skrzydełka

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

12 sztuk

6 plastrów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa miksujemy w blenderze na gładką pulpę a następnie mieszamy z wszystkimi pozostałymi składnikami. Skrzydełka umieszczamy w misce, zalewamy marynatą, miskę owijamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.

Krok 2

Na drugi dzień skrzydełka przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy w w sumie 1,5 godziny, z czego tylko ostatnie 30 min bez przykrycia, aby skrzydełka się przypiekły.

Krok 3

Podajemy z ryżem obficie polanym sosem powstałym z marynaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hawajskie skrzydełka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej