
Składniki
1 szklanka
8 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
null
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki kurczaka umyj i osusz, następnie oprósz przyprawami i mąką. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką wody i Ketchupem Hellmann's Pikantnym. Dodaj tabasco i chili. Całość zagotuj.
Krok 3
Zrumienione pałki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej przygotowanym płynem.
Krok 4
Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez 50 minut. Kilka minut przed końcem czasu odkryj naczynie, aby danie się zarumieniło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej