
Składniki
1 szklanka
8 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
null
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki kurczaka umyj i osusz, następnie oprósz przyprawami i mąką. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką wody i Ketchupem Hellmann's Pikantnym. Dodaj tabasco i chili. Całość zagotuj.
Krok 3
Zrumienione pałki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej przygotowanym płynem.
Krok 4
Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez 50 minut. Kilka minut przed końcem czasu odkryj naczynie, aby danie się zarumieniło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej