Pieczone pałki z kurczaka z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pałki z kurczaka z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka umyj i osusz, następnie oprósz przyprawami i mąką. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką wody i Ketchupem Hellmann’s Pikantnym. Dodaj tabasco i chili. Całość zagotuj.

Krok 3

Zrumienione pałki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej przygotowanym płynem.

Krok 4

Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez 50 minut. Kilka minut przed końcem czasu odkryj naczynie, aby danie się zarumieniło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej