Pieczone pałki z kurczaka z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pałki z kurczaka z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka umyj i osusz, następnie oprósz przyprawami i mąką. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką wody i Ketchupem Hellmann’s Pikantnym. Dodaj tabasco i chili. Całość zagotuj.

Krok 3

Zrumienione pałki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej przygotowanym płynem.

Krok 4

Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez 50 minut. Kilka minut przed końcem czasu odkryj naczynie, aby danie się zarumieniło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej