Pieczone pałki z kurczaka z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pałki z kurczaka z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka umyj i osusz, następnie oprósz przyprawami i mąką. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką wody i Ketchupem Hellmann's Pikantnym. Dodaj tabasco i chili. Całość zagotuj.

Krok 3

Zrumienione pałki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej przygotowanym płynem.

Krok 4

Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez 50 minut. Kilka minut przed końcem czasu odkryj naczynie, aby danie się zarumieniło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej