Pieczone pałki z kurczaka z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pałki z kurczaka z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka umyj i osusz, następnie oprósz przyprawami i mąką. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką wody i Ketchupem Hellmann’s Pikantnym. Dodaj tabasco i chili. Całość zagotuj.

Krok 3

Zrumienione pałki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej przygotowanym płynem.

Krok 4

Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez 50 minut. Kilka minut przed końcem czasu odkryj naczynie, aby danie się zarumieniło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pałki z kurczaka z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej