
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki kurczaka umyj i osusz, następnie oprósz przyprawami i mąką. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką wody i Ketchupem Hellmann’s Pikantnym. Dodaj tabasco i chili. Całość zagotuj.
Krok 3
Zrumienione pałki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej przygotowanym płynem.
Krok 4
Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez 50 minut. Kilka minut przed końcem czasu odkryj naczynie, aby danie się zarumieniło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej