Składniki
6 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy na kostkę dość sporą przynajmniej w moim przypadku. Wkładamy do garnka, gdzie nalewamy 2 łyżki oliwy i doprawiamy papryką słodką, ostrą i zalewamy około 2 szklanki wody.
Krok 2
Dodajemy kostkę rosołową i liść laurowy. Następnie (ja zblenderowałam) kroimy drobno cebulę i czosnek i dodajemy do mięsa. Wszystko dusimy do miękkości.
Krok 3
Warzywa: ziemniaki około 6 sztuk (dowolność), 3 marchewki, 2 pietruszki, 0,5 selera - kroimy w słupki a ziemniaki w ćwiartki. Wszystko dajemy do garnka z wodą i dodajemy rosołek Winiary. Tak warzywa gotujemy aż uzyskają średnią miękkość. Następnie dodajemy do nich mięso i wszystko jeszcze dusimy do miękkości. Gdy już jest wszystko gotowe wykładamy na talerz i zajadamy:) SMACZNEGO!!
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej