Łopatka z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łopatka z warzywami

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy na kostkę dość sporą przynajmniej w moim przypadku. Wkładamy do garnka, gdzie nalewamy 2 łyżki oliwy i doprawiamy papryką słodką, ostrą i zalewamy około 2 szklanki wody.

Krok 2

Dodajemy kostkę rosołową i liść laurowy. Następnie (ja zblenderowałam) kroimy drobno cebulę i czosnek i dodajemy do mięsa. Wszystko dusimy do miękkości.

Krok 3

Warzywa: ziemniaki około 6 sztuk (dowolność), 3 marchewki, 2 pietruszki, 0,5 selera - kroimy w słupki a ziemniaki w ćwiartki. Wszystko dajemy do garnka z wodą i dodajemy rosołek Winiary. Tak warzywa gotujemy aż uzyskają średnią miękkość. Następnie dodajemy do nich mięso i wszystko jeszcze dusimy do miękkości. Gdy już jest wszystko gotowe wykładamy na talerz i zajadamy:) SMACZNEGO!!

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łopatka z warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łopatka z warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łopatka z warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łopatka z warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łopatka z warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łopatka z warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łopatka z warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łopatka z warzywami	 - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej