Gołąbki w rzymskim wydaniu przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gołąbki w rzymskim wydaniu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

134 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

129 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj drobno, cebulę posiekaj, a następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

W misce wymieszaj wszystkie składniki: mięso, Fix Knorr, kapustę z cebulą oraz ryż i jajko. Całość wyrób na gładką masę.

Krok 3

Formę do keksów wysmaruj margaryną i obsyp tartą bułką.

Krok 4

Następnie formę wypełnij mięsną masą, jej wierzch posyp resztą bułki. Następnie formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Podawaj z ziemniakami i z sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej