
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
100 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj drobno, cebulę posiekaj, a następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
W misce wymieszaj wszystkie składniki: mięso, Fix Knorr, kapustę z cebulą oraz ryż i jajko. Całość wyrób na gładką masę.
Krok 3
Formę do keksów wysmaruj margaryną i obsyp tartą bułką.
Krok 4
Następnie formę wypełnij mięsną masą, jej wierzch posyp resztą bułki. Następnie formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Podawaj z ziemniakami i z sosem pomidorowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej