Gołąbki w rzymskim wydaniu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki w rzymskim wydaniu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
168 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj drobno, cebulę posiekaj, a następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

W misce wymieszaj wszystkie składniki: mięso, Fix Knorr, kapustę z cebulą oraz ryż i jajko. Całość wyrób na gładką masę.

Krok 3

Formę do keksów wysmaruj margaryną i obsyp tartą bułką.

Krok 4

Następnie formę wypełnij mięsną masą, jej wierzch posyp resztą bułki. Następnie formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Podawaj z ziemniakami i z sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej