Gołąbki w rzymskim wydaniu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki w rzymskim wydaniu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

166 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

205 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 opakowanie

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj drobno, cebulę posiekaj, a następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

W misce wymieszaj wszystkie składniki: mięso, Fix Knorr, kapustę z cebulą oraz ryż i jajko. Całość wyrób na gładką masę.

Krok 3

Formę do keksów wysmaruj margaryną i obsyp tartą bułką.

Krok 4

Następnie formę wypełnij mięsną masą, jej wierzch posyp resztą bułki. Następnie formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Podawaj z ziemniakami i z sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej