Gołąbki w rzymskim wydaniu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki w rzymskim wydaniu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

144 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj drobno, cebulę posiekaj, a następnie przesmaż razem na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

W misce wymieszaj wszystkie składniki: mięso, Fix Knorr, kapustę z cebulą oraz ryż i jajko. Całość wyrób na gładką masę.

Krok 3

Formę do keksów wysmaruj margaryną i obsyp tartą bułką.

Krok 4

Następnie formę wypełnij mięsną masą, jej wierzch posyp resztą bułki. Następnie formę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Podawaj z ziemniakami i z sosem pomidorowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki w rzymskim wydaniu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej