Potrawka z ryżem i wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z ryżem i wieprzowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

221 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

205 osób wydrukowało

Pobierz pdf

252 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

300 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz marchewkę. Następnie dodaj mięso i smaż do momentu zrumienienia.

Krok 2

Do mięsa wlej szklankę wody, a następnie wsyp zawartość opakowania Knorr.

Krok 3

Całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania wsyp zielony groszek oraz ryż. Gotuj 2 minuty. Gotowe danie wyłóż na półmisek i posyp posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej