Potrawka z ryżem i wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z ryżem i wieprzowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
225 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

219 osób wydrukowało

Pobierz pdf

267 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

300 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz marchewkę. Następnie dodaj mięso i smaż do momentu zrumienienia.

Krok 2

Do mięsa wlej szklankę wody, a następnie wsyp zawartość opakowania Knorr.

Krok 3

Całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania wsyp zielony groszek oraz ryż. Gotuj 2 minuty. Gotowe danie wyłóż na półmisek i posyp posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej