Potrawka z ryżem i wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z ryżem i wieprzowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
225 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

219 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

300 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz marchewkę. Następnie dodaj mięso i smaż do momentu zrumienienia.

Krok 2

Do mięsa wlej szklankę wody, a następnie wsyp zawartość opakowania Knorr.

Krok 3

Całość dokładnie wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania wsyp zielony groszek oraz ryż. Gotuj 2 minuty. Gotowe danie wyłóż na półmisek i posyp posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z ryżem i wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej