
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
800 mililitrów
2 opakowania
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby suszone zmiksuj w malakserze lub moździerzu na drobny puder.

Krok 2
Mięso dokładnie natrzyj przyprawami, majerankiem i pudrem z grzybów.

Krok 3
Tak przygotowaną karkówkę przełóż do naczynia żaroodpornego. Podlej szklanką wody, zakryj folią aluminiową i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 °C przez 90 minut. W połowie pieczenia dolej kolejną szklankę wody.

Krok 4
W tym czasie cebulę pokrój w piórka, a czosnek posiekaj i podsmaż wszystko w rondlu.

Krok 5
Sos Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej do cebuli, gdy ta będzie szklista. Sos zagotuj.

Krok 6
Mięso po upieczeniu odstaw na 10 minut w ciepłe miejsce, aby odpoczęło. Powstały podczas pieczenia sos przelej do rondelka. Wszystko ponownie zagotuj i duś, aż lekko zgęstnieje. Pieczeń karkową podawaj z sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































Pieczeń karkowa z grzybami

