Pieczeń w sosie myśliwskim - po myśliwsku: wieprzowa | Przepisy pixel

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

296 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

466 osób wydrukowało

Pobierz pdf

656 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

4 dekagramy

10 gramów

6 łyżek

2 szklanki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

5 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę. Warzywa obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj warzywa z rozgniecionym jałowcem, musztardą, octem i olejem.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 2

Krok 3

Mięso umyj, posyp Przyprawą do karkówki Knorr oraz obłóż marynatą. Pozostaw na 24 godziny w chłodnym miejscu.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 3

Krok 4

Mięso wraz z całą marynatą obsmaż w oleju.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 4

Krok 5

Włóż do garnka, wrzuć grzyby i podlej bulionem. Piecz około 100 minut pod przykryciem, w temperaturze 140°C, od czasu do czasu obracając pieczeń. Gdy mięso będzie miękkie pokrój je w plastry.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 5

Krok 6

Do sosu dołóż pokruszony chleb i zmiksuj. Gotową pieczeń podawaj polaną sosem.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 21.11.2016

    Pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Kociołek

    Danuta Kociołek , 20.11.2016

    Robiłam pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczeń wieprzowa po myśliwskuPieczeń wieprzowa po myśliwsku

Przygotuj marynatę. Warzywa obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.