Pieczeń wieprzowa po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

295 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

463 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

655 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

6 łyżek

0.5 sztuki

3 sztuki

4 dekagramy

80 dekagramów

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

10 gramów

2 szklanki

5 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę. Warzywa obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj warzywa z rozgniecionym jałowcem, musztardą, octem i olejem.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 2

Krok 3

Mięso umyj, posyp Przyprawą do karkówki Knorr oraz obłóż marynatą. Pozostaw na 24 godziny w chłodnym miejscu.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 3

Krok 4

Mięso wraz z całą marynatą obsmaż w oleju.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 4

Krok 5

Włóż do garnka, wrzuć grzyby i podlej bulionem. Piecz około 100 minut pod przykryciem, w temperaturze 140°C, od czasu do czasu obracając pieczeń. Gdy mięso będzie miękkie pokrój je w plastry.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 5

Krok 6

Do sosu dołóż pokruszony chleb i zmiksuj. Gotową pieczeń podawaj polaną sosem.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 21.11.2016

    Pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Kociołek

    Danuta Kociołek , 20.11.2016

    Robiłam pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczeń wieprzowa po myśliwskuPieczeń wieprzowa po myśliwsku

Przygotuj marynatę. Warzywa obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.