Składniki
80 dekagramów
4 dekagramy
10 gramów
6 łyżek
2 szklanki
3 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
5 sztuk
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę. Warzywa obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.
Krok 2
Wymieszaj warzywa z rozgniecionym jałowcem, musztardą, octem i olejem.
Krok 3
Mięso umyj, posyp Przyprawą do karkówki Knorr oraz obłóż marynatą. Pozostaw na 24 godziny w chłodnym miejscu.
Krok 4
Mięso wraz z całą marynatą obsmaż w oleju.
Krok 5
Włóż do garnka, wrzuć grzyby i podlej bulionem. Piecz około 100 minut pod przykryciem, w temperaturze 140°C, od czasu do czasu obracając pieczeń. Gdy mięso będzie miękkie pokrój je w plastry.
Krok 6
Do sosu dołóż pokruszony chleb i zmiksuj. Gotową pieczeń podawaj polaną sosem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczeń wieprzowa po myśliwsku
Przygotuj marynatę. Warzywa obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.