
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
6 łyżek
0.5 sztuki
3 sztuki
4 dekagramy
80 dekagramów
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
10 gramów
2 szklanki
5 sztuk
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę. Warzywa obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.

Krok 2
Wymieszaj warzywa z rozgniecionym jałowcem, musztardą, octem i olejem.

Krok 3
Mięso umyj, posyp Przyprawą do karkówki Knorr oraz obłóż marynatą. Pozostaw na 24 godziny w chłodnym miejscu.

Krok 4
Mięso wraz z całą marynatą obsmaż w oleju.

Krok 5
Włóż do garnka, wrzuć grzyby i podlej bulionem. Piecz około 100 minut pod przykryciem, w temperaturze 140°C, od czasu do czasu obracając pieczeń. Gdy mięso będzie miękkie pokrój je w plastry.

Krok 6
Do sosu dołóż pokruszony chleb i zmiksuj. Gotową pieczeń podawaj polaną sosem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej