PRZEPISY.PL
Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - autor: przepisy.pl

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 0
126
osób dodało do Mniamlisty
126
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • seler0.5 szt
  • cebula1 szt
  • musztarda4 łyżki
  • ocet winny4 łyżki
  • ząbek czosnku2 szt
  • ziarna jałowca5 szt
  • Kromka razowego chleba3 szt
Pieczeń wieprzowa po myśliwsku – krok 1

Krok 1

Przygotuj marynatę. Warzywa obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.
Pieczeń wieprzowa po myśliwsku – krok 2

Krok 2

Wymieszaj warzywa z rozgniecionym jałowcem, musztardą, octem i olejem.
Pieczeń wieprzowa po myśliwsku – krok 3

Krok 3

Mięso umyj, posyp Przyprawą do karkówki Knorr oraz obłóż marynatą. Pozostaw na 24 godziny w chłodnym miejscu.
Pieczeń wieprzowa po myśliwsku – krok 4

Krok 4

Mięso wraz z całą marynatą obsmaż w oleju.
Pieczeń wieprzowa po myśliwsku – krok 5

Krok 5

Włóż do garnka, wrzuć grzyby i podlej bulionem. Piecz około 100 minut pod przykryciem, w temperaturze 140°C, od czasu do czasu obracając pieczeń. Gdy mięso będzie miękkie pokrój je w plastry.
Pieczeń wieprzowa po myśliwsku – krok 6

Krok 6

Do sosu dołóż pokruszony chleb i zmiksuj. Gotową pieczeń podawaj polaną sosem.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do karkówki KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

412
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
240
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie
732
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Średnie
832
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe