Pieczeń wieprzowa po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

259 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

431 osób wydrukowało

Pobierz pdf

597 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

4 dekagramy

10 gramów

6 łyżek

2 szklanki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

5 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę. Warzywa obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj warzywa z rozgniecionym jałowcem, musztardą, octem i olejem.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 2

Krok 3

Mięso umyj, posyp Przyprawą do karkówki Knorr oraz obłóż marynatą. Pozostaw na 24 godziny w chłodnym miejscu.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 3

Krok 4

Mięso wraz z całą marynatą obsmaż w oleju.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 4

Krok 5

Włóż do garnka, wrzuć grzyby i podlej bulionem. Piecz około 100 minut pod przykryciem, w temperaturze 140°C, od czasu do czasu obracając pieczeń. Gdy mięso będzie miękkie pokrój je w plastry.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 5

Krok 6

Do sosu dołóż pokruszony chleb i zmiksuj. Gotową pieczeń podawaj polaną sosem.

Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 21.11.2016

    Pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Kociołek

    Danuta Kociołek , 20.11.2016

    Robiłam pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń wieprzowa po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej