Sałatka z kapusty pekińskiej na grilla - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

heart
1058 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1070 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

300 gramów

1 pęczek

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach i odstaw do schłodzenia. Następnie obierz i pokrój w kostkę lub plastry.

Sałatka z kapusty pekińskiej  - Krok 1

Krok 2

Kapustę pekińską poszatkuj w dość cienkie paski.

Sałatka z kapusty pekińskiej  - Krok 2

Krok 3

Ogórki pokrój w półplasterki, a szczypiorek posiekaj.

Sałatka z kapusty pekińskiej  - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy francuski Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, a następnie z oliwą.

Sałatka z kapusty pekińskiej  - Krok 4

Krok 5

Ziemniaki, kapustę i ogórki wyłóż do salaterki, polej sosem i podawaj.

Sałatka z kapusty pekińskiej  - Krok 5
5

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Maria

    Aleksandra Maria , 31.01.2021

    wlasnue dodałam marynowane grzybki.Swego czasu robiłam wiele takich kombinacji.Polecam .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • bodzio bodziowski

    bodzio bodziowski , 19.09.2019

    jest doskonała

    Odpowiedz Odpowiedz
  • bodzio bodziowski

    bodzio bodziowski , 19.09.2019

    jest ok trzeba bardziej przyprawić po swojemu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Lena

    Magda Lena , 02.03.2017

    Dla mnie za mało sosu salatkowego, ale dodałam jeszcze sos sałatkowy ogrodowy z knorr i wyszła pyszna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Helena Polak

    Helena Polak , 08.05.2016

    Tę sałatkę zrobiłam do mięs z grila oraz mizerią ala tzatziki z serem feta smakowało wybornie wszyskim biesiadnikom. Polecam spróbować.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kapusty pekińskiej Sałatka z kapusty pekińskiej

To niebywałe, jaką sałatkę można wyczarować z ziemniaków i kapusty pekińskiej. Podaj ją jako dodatek do obiadu bądź też jako element zimnej płyty podczas spotkania towarzyskiego. Przy okazji popiszesz się przed gośćmi umiejętnością łączenia składników na pozór nie mających ze sobą wiele wspólnego. Sałatki ziemniaczane są doskonale znane u naszych niemieckich sąsiadów i podaje się je tam przy każdej niemalże okazji. W Polskiej kuchni sięga się po nie raczej rzadko, a ziemniaki ugotowane w mundurkach są znane głównie z warzywnej sałatki z majonezem. Pora więc na małą odmianę. Do przygotowania sałatki z kapusty pekińskiej możesz dać ziemniaki ugotowane w mundurkach lub wcześniej obrane. Warzywem przełamującym ich neutralny dosyć smak są kiszone ogórki. Jeśli bardziej odpowiadają ci korniszony, z powodzeniem możesz je zastosować. Masz ochotę poeksperymentować? Dorzuć do sałatki także marynowane grzybki lub kapary. Będzie idealna do pieczonych mięs.