
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
300 gramów
1 pęczek
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach i odstaw do schłodzenia. Następnie obierz i pokrój w kostkę lub plastry.

Krok 2
Kapustę pekińską poszatkuj w dość cienkie paski.

Krok 3
Ogórki pokrój w półplasterki, a szczypiorek posiekaj.

Krok 4
Sos sałatkowy francuski Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody, a następnie z oliwą.

Krok 5
Ziemniaki, kapustę i ogórki wyłóż do salaterki, polej sosem i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kapusty pekińskiej
To niebywałe, jaką sałatkę można wyczarować z ziemniaków i kapusty pekińskiej. Podaj ją jako dodatek do obiadu bądź też jako element zimnej płyty podczas spotkania towarzyskiego. Przy okazji popiszesz się przed gośćmi umiejętnością łączenia składników na pozór nie mających ze sobą wiele wspólnego. Sałatki ziemniaczane są doskonale znane u naszych niemieckich sąsiadów i podaje się je tam przy każdej niemalże okazji. W Polskiej kuchni sięga się po nie raczej rzadko, a ziemniaki ugotowane w mundurkach są znane głównie z warzywnej sałatki z majonezem. Pora więc na małą odmianę. Do przygotowania sałatki z kapusty pekińskiej możesz dać ziemniaki ugotowane w mundurkach lub wcześniej obrane. Warzywem przełamującym ich neutralny dosyć smak są kiszone ogórki. Jeśli bardziej odpowiadają ci korniszony, z powodzeniem możesz je zastosować. Masz ochotę poeksperymentować? Dorzuć do sałatki także marynowane grzybki lub kapary. Będzie idealna do pieczonych mięs.


































