Sałatka z ogórków przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z ogórków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

317 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

311 osób wydrukowało

Pobierz pdf

393 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz, przekrój wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki usuń gniazda nasienne. Pokrój na centymetrowe kawałki, po czym ułóż dekoracyjnie na półmisku.

Sałatka z ogórków - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w plastry, tak by powstały pierścionki.

Sałatka z ogórków - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.

Sałatka z ogórków - Krok 3

Krok 4

Ogórki polej sosem. Udekoruj pierścionkami z cebuli.

Sałatka z ogórków - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ogórkówSałatka z ogórków

Orzeźwiająca, ale też delikatnie pikantna, z kremowym ziołowym sosem. Sałatka z ogórków z czerwoną cebulą to dobra propozycja na warzywny dodatek do mięs pieczonych, grillowanych, a także smażonych. Sprawdzi się również przy daniach wegetariańskich – warzywnych zapiekankach, kotlecikach i makaronach. Jeśli chcesz podać ją jako przystawkę, dołącz do niej, oprócz pieczywa, np. sery owcze, wędlinę i inne świeże warzywa – pomidory, paprykę czy marchewkę. Przypominająca nieco mizerię sałatka będzie się dobrze komponować z rybami, zwłaszcza z łososiem czy dorszem. Podaj do nich pieczone lub gotowane ziemniaki posypane koperkiem, i obiad gotowy. Jeśli chcesz zabrać sałatkę do pracy jako przekąskę, dołącz do niej świeżą bagietką posmarowaną śmietanowo-ziołowym serkiem z dodatkiem wędzonego łososia, szynki lub suszonych pomidorów. W takim zestawieniu będzie stanowić smaczny i szybki lunch. Potrawę możesz dodatkowo posypać koperkiem lub szczypiorkiem. Masz już propozycję, z czym ją podać? Sprawdź nasz przepis!