
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz, przekrój wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki usuń gniazda nasienne. Pokrój na centymetrowe kawałki, po czym ułóż dekoracyjnie na półmisku.

Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w plastry, tak by powstały pierścionki.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.

Krok 4
Ogórki polej sosem. Udekoruj pierścionkami z cebuli.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z ogórków
Orzeźwiająca, ale też delikatnie pikantna, z kremowym ziołowym sosem. Sałatka z ogórków z czerwoną cebulą to dobra propozycja na warzywny dodatek do mięs pieczonych, grillowanych, a także smażonych. Sprawdzi się również przy daniach wegetariańskich – warzywnych zapiekankach, kotlecikach i makaronach. Jeśli chcesz podać ją jako przystawkę, dołącz do niej, oprócz pieczywa, np. sery owcze, wędlinę i inne świeże warzywa – pomidory, paprykę czy marchewkę. Przypominająca nieco mizerię sałatka będzie się dobrze komponować z rybami, zwłaszcza z łososiem czy dorszem. Podaj do nich pieczone lub gotowane ziemniaki posypane koperkiem, i obiad gotowy. Jeśli chcesz zabrać sałatkę do pracy jako przekąskę, dołącz do niej świeżą bagietką posmarowaną śmietanowo-ziołowym serkiem z dodatkiem wędzonego łososia, szynki lub suszonych pomidorów. W takim zestawieniu będzie stanowić smaczny i szybki lunch. Potrawę możesz dodatkowo posypać koperkiem lub szczypiorkiem. Masz już propozycję, z czym ją podać? Sprawdź nasz przepis!


































