Sałatka z ogórków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

320 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

352 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

445 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki obierz, przekrój wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki usuń gniazda nasienne. Pokrój na centymetrowe kawałki, po czym ułóż dekoracyjnie na półmisku.

Sałatka z ogórków - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz i pokrój w plastry, tak by powstały pierścionki.

Sałatka z ogórków - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.

Sałatka z ogórków - Krok 3

Krok 4

Ogórki polej sosem. Udekoruj pierścionkami z cebuli.

Sałatka z ogórków - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ogórkówSałatka z ogórków

Orzeźwiająca, ale też delikatnie pikantna, z kremowym ziołowym sosem. Sałatka z ogórków z czerwoną cebulą to dobra propozycja na warzywny dodatek do mięs pieczonych, grillowanych, a także smażonych. Sprawdzi się również przy daniach wegetariańskich – warzywnych zapiekankach, kotlecikach i makaronach. Jeśli chcesz podać ją jako przystawkę, dołącz do niej, oprócz pieczywa, np. sery owcze, wędlinę i inne świeże warzywa – pomidory, paprykę czy marchewkę. Przypominająca nieco mizerię sałatka będzie się dobrze komponować z rybami, zwłaszcza z łososiem czy dorszem. Podaj do nich pieczone lub gotowane ziemniaki posypane koperkiem, i obiad gotowy. Jeśli chcesz zabrać sałatkę do pracy jako przekąskę, dołącz do niej świeżą bagietką posmarowaną śmietanowo-ziołowym serkiem z dodatkiem wędzonego łososia, szynki lub suszonych pomidorów. W takim zestawieniu będzie stanowić smaczny i szybki lunch. Potrawę możesz dodatkowo posypać koperkiem lub szczypiorkiem. Masz już propozycję, z czym ją podać? Sprawdź nasz przepis!