
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki obierz, przekrój wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki usuń gniazda nasienne. Pokrój na centymetrowe kawałki, po czym ułóż dekoracyjnie na półmisku.

Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w plastry, tak by powstały pierścionki.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.

Krok 4
Ogórki polej sosem. Udekoruj pierścionkami z cebuli.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z ogórków
Orzeźwiająca, ale też delikatnie pikantna, z kremowym ziołowym sosem. Sałatka z ogórków z czerwoną cebulą to dobra propozycja na warzywny dodatek do mięs pieczonych, grillowanych, a także smażonych. Sprawdzi się również przy daniach wegetariańskich – warzywnych zapiekankach, kotlecikach i makaronach. Jeśli chcesz podać ją jako przystawkę, dołącz do niej, oprócz pieczywa, np. sery owcze, wędlinę i inne świeże warzywa – pomidory, paprykę czy marchewkę. Przypominająca nieco mizerię sałatka będzie się dobrze komponować z rybami, zwłaszcza z łososiem czy dorszem. Podaj do nich pieczone lub gotowane ziemniaki posypane koperkiem, i obiad gotowy. Jeśli chcesz zabrać sałatkę do pracy jako przekąskę, dołącz do niej świeżą bagietką posmarowaną śmietanowo-ziołowym serkiem z dodatkiem wędzonego łososia, szynki lub suszonych pomidorów. W takim zestawieniu będzie stanowić smaczny i szybki lunch. Potrawę możesz dodatkowo posypać koperkiem lub szczypiorkiem. Masz już propozycję, z czym ją podać? Sprawdź nasz przepis!