
Składniki
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 pęczek
0.5 szklanki
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraczki oczyść z liści i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy będą miękkie. Odcedź, obierz i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Wrzuć je do miski, skrop octem i wymieszaj ze śmietaną. Oprósz solą , pieprzem i mieszaj do momentu, gdy powstanie różowy sos.
Krok 3
Rukolę umyj i wyłóż nią talerz lub miskę. Na wierzchu ułóż buraczki, skrop oliwą i ułóż plasterki polędwicy.
Krok 4
Oprósz startym chrzanem i parmezanem. Sałatkę udekoruj ziołami lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej