Apetyczna sałatka z młodych buraczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna sałatka z młodych buraczków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

0.5 szklanki

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki oczyść z liści i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy będą miękkie. Odcedź, obierz i potnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Wrzuć je do miski, skrop octem i wymieszaj ze śmietaną. Oprósz solą , pieprzem i mieszaj do momentu, gdy powstanie różowy sos.

Krok 3

Rukolę umyj i wyłóż nią talerz lub miskę. Na wierzchu ułóż buraczki, skrop oliwą i ułóż plasterki polędwicy.

Krok 4

Oprósz startym chrzanem i parmezanem. Sałatkę udekoruj ziołami lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej