Apetyczna sałatka z młodych buraczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna sałatka z młodych buraczków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

0.5 szklanki

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki oczyść z liści i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy będą miękkie. Odcedź, obierz i potnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Wrzuć je do miski, skrop octem i wymieszaj ze śmietaną. Oprósz solą , pieprzem i mieszaj do momentu, gdy powstanie różowy sos.

Krok 3

Rukolę umyj i wyłóż nią talerz lub miskę. Na wierzchu ułóż buraczki, skrop oliwą i ułóż plasterki polędwicy.

Krok 4

Oprósz startym chrzanem i parmezanem. Sałatkę udekoruj ziołami lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kebab z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej