Apetyczna sałatka z młodych buraczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna sałatka z młodych buraczków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

0.5 szklanki

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki oczyść z liści i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy będą miękkie. Odcedź, obierz i potnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Wrzuć je do miski, skrop octem i wymieszaj ze śmietaną. Oprósz solą , pieprzem i mieszaj do momentu, gdy powstanie różowy sos.

Krok 3

Rukolę umyj i wyłóż nią talerz lub miskę. Na wierzchu ułóż buraczki, skrop oliwą i ułóż plasterki polędwicy.

Krok 4

Oprósz startym chrzanem i parmezanem. Sałatkę udekoruj ziołami lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej