Apetyczna sałatka z młodych buraczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna sałatka z młodych buraczków

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 pęczek

0.5 szklanki

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki oczyść z liści i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy będą miękkie. Odcedź, obierz i potnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Wrzuć je do miski, skrop octem i wymieszaj ze śmietaną. Oprósz solą , pieprzem i mieszaj do momentu, gdy powstanie różowy sos.

Krok 3

Rukolę umyj i wyłóż nią talerz lub miskę. Na wierzchu ułóż buraczki, skrop oliwą i ułóż plasterki polędwicy.

Krok 4

Oprósz startym chrzanem i parmezanem. Sałatkę udekoruj ziołami lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna sałatka z młodych buraczków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Zupa rybna z karpia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej