
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki obierz, umyj i zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Krok 2
Jabłko umyj, obierz, pozbaw gniazda nasiennego i również zetrzyj na tarce.
Krok 3
Dodajemy do buraków i dopraw całość szczyptą chilli.
Krok 4
Jogurt połącz z oliwą, startym serem oraz z Sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Polej sałatkę i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej