
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki obierz, umyj i zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Krok 2
Jabłko umyj, obierz, pozbaw gniazda nasiennego i również zetrzyj na tarce.
Krok 3
Dodajemy do buraków i dopraw całość szczyptą chilli.
Krok 4
Jogurt połącz z oliwą, startym serem oraz z Sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Polej sałatkę i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej