Surówka z buraka w lazurowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z buraka w lazurowym sosie

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki obierz, umyj i zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Krok 2

Jabłko umyj, obierz, pozbaw gniazda nasiennego i również zetrzyj na tarce.

Krok 3

Dodajemy do buraków i dopraw całość szczyptą chilli.

Krok 4

Jogurt połącz z oliwą, startym serem oraz z Sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Polej sałatkę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej