Surówka z buraka w lazurowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z buraka w lazurowym sosie

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki obierz, umyj i zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Krok 2

Jabłko umyj, obierz, pozbaw gniazda nasiennego i również zetrzyj na tarce.

Krok 3

Dodajemy do buraków i dopraw całość szczyptą chilli.

Krok 4

Jogurt połącz z oliwą, startym serem oraz z Sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Polej sałatkę i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z buraka w lazurowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej