Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka umyj i bez obierania pokrój w zapałkę. Cukinię umyj, obetnij końce i bez obierania pokrój w zapałkę. Paprykę pozbaw gniazda nasiennego, umyj i pokrój w zapałkę. Warzywa wrzuć do salaterki i wymieszaj.
Krok 2
Jogurt naturalny wymieszaj dokładnie z majonezem oraz z sosem sałatkowym czosnkowym.
Krok 3
Gotowym sosem polej surówkę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej