Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

45 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

4 sztuki

0.25 pęczka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno szatkujemy i oprószamy odrobiną soli by zmiękła.

Krok 2

Łodygi selera kroimy w plasterki.

Krok 3

Natkę pietruszki siekamy drobno.

Krok 4

Majonez mieszamy z jogurtem oraz rozkruszoną mini kostką czosnkową Knorr.

Krok 5

Sosem polewamy sałatkę i mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowymSurówka z białej kapusty z sosem czosnkowym

Proponowana w tym przepisie surówka jest dość uniwersalnym dodatkiem do dań obiadowych. Może stanowić świetne uzupełnienie potraw mięsnych, warto połączyć ją np. z kotletami drobiowymi. Równie dobrze będzie pasować do pieczonych w piekarniku ziemniaków w mundurkach. Pamiętaj jednak, że to tylko dwie z licznych propozycji, łącz ją również z innymi przygotowanymi przez siebie daniami. Jeśli znajdziesz na nią własny sposób, koniecznie podziel się nim w komentarzu. Wracając jednak do samej surówki – przyrządza się ją na bazie białej kapusty, która – odpowiednio wybrana – zapewni potrawie chrupkość. Pasować będą do niej łodygi selera naciowego, które warto pokroić w dobrze prezentujące się na talerzu plasterki. Drobno posiekana natka pietruszki nada całości wyrazistego smaku. Spoiwem łączącym główne składniki jest sos czosnkowy. Łatwo go przyrządzisz, mieszając ze sobą majonez z jogurtem greckim i suszonym czosnkiem w kostkach. Sprawdź, jakie to łatwe, inspirując się rekomendowanym przez nas przepisem.