Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym
łatwe
121 osób zapisało
Składniki
0.25 sztuki
4 sztuki
0.25 pęczka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno szatkujemy i oprószamy odrobiną soli by zmiękła.
Krok 2
Łodygi selera kroimy w plasterki.
Krok 3
Natkę pietruszki siekamy drobno.
Krok 4
Majonez mieszamy z jogurtem oraz rozkruszoną mini kostką czosnkową Knorr.
Krok 5
Sosem polewamy sałatkę i mieszamy.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejSurówka z białej kapusty z sosem czosnkowym
Proponowana w tym przepisie surówka jest dość uniwersalnym dodatkiem do dań obiadowych. Może stanowić świetne uzupełnienie potraw mięsnych, warto połączyć ją np. z kotletami drobiowymi. Równie dobrze będzie pasować do pieczonych w piekarniku ziemniaków w mundurkach. Pamiętaj jednak, że to tylko dwie z licznych propozycji, łącz ją również z innymi przygotowanymi przez siebie daniami. Jeśli znajdziesz na nią własny sposób, koniecznie podziel się nim w komentarzu. Wracając jednak do samej surówki – przyrządza się ją na bazie białej kapusty, która – odpowiednio wybrana – zapewni potrawie chrupkość. Pasować będą do niej łodygi selera naciowego, które warto pokroić w dobrze prezentujące się na talerzu plasterki. Drobno posiekana natka pietruszki nada całości wyrazistego smaku. Spoiwem łączącym główne składniki jest sos czosnkowy. Łatwo go przyrządzisz, mieszając ze sobą majonez z jogurtem greckim i suszonym czosnkiem w kostkach. Sprawdź, jakie to łatwe, inspirując się rekomendowanym przez nas przepisem.