Surówka a la Coleslaw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka a la Coleslaw

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

592 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

346 osób wydrukowało

Pobierz pdf

620 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, mieszając go z jogurtem lub majonezem.

Krok 2

Wymieszaj kapustę z sosem sałatkowym, dodaj marchewkę i odstaw na 15 minut.

Krok 3

Pokrój cebulę w drobną kostkę, wraz z majonezem (lub jogurtem), dodaj do pozostałych składników. Następnie wymieszaj.

Krok 4

Opcjonalnie dodaj kukurydzę.

1

Opinie o przepisie

  • Stefan Redmer

    Stefan Redmer , 06.05.2019

    oczywiście!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka a la Coleslaw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka a la ColeslawSurówka a la Coleslaw

Surówka a la Colesław będzie pasować do wielu różnych dań. Świetnie skomponuje się z ziemniakami i mięsem, na przykład kurczakiem. Równie dobrze będzie pasować do grillowanych potraw, ryżu oraz smażonych ryb. Dzięki swojej uniwersalności stanowi dobry dodatek na różne okazje: od codziennego obiadu po spotkanie ze znajomymi – możesz wtedy zaserwować ją jako nadzienie do hamburgerów lub element smacznych kanapek. Warto jeszcze dodać, że jej przygotowanie nie jest szczególnie czasochłonne. Po poszatkowaniu kapusty możesz jeszcze przez chwilę pozgniatać ją dłońmi, dzięki czemu puści trochę soku i będzie delikatniejsza. Aby wzbogacić smak białej kapusty, oprócz niej użyj także marchewki i kukurydzy. Całość dobrze połączy czosnkowy sos sałatkowy. Po wymieszaniu wymienionych w przepisie elementów otrzymasz łagodną, lekko chrupiącą i słodko-kwaśną w smaku surówkę. Koniecznie sprawdź ten sposób na smaczną surówkę a la Colesław i przygotuj ją na najbliższą okazję. Nie zapomnij podzielić się swoją opinią.