Puszysta surówka z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszysta surówka z selera

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

503 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

398 osób wydrukowało

Pobierz pdf

387 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj selera, obierz i zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2

Wymieszaj go z oliwą z oliwek i suchym sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3

Obierz jabłka, zetrzyj na grubej tarce i natychmiast wymieszaj z selerem.

Krok 4

Dodaj majonez i płatki migdałów. Podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Jola Sobieraj

    Jola Sobieraj , 15.05.2016

    A co zahamuje apetyt? ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Puszysta surówka z seleraPuszysta surówka z selera

Surówki warzywne są bardzo uniwersalne, pasują zarówno do mięs, jak i ryb, komponują się z prawie każdym daniem obiadowym. Mogą stanowić także smaczną przekąskę w ciągu dnia. Puszysta surówka z selera to propozycja dla każdego, kto lubi proste i szybkie rozwiązania w kuchni. Seler stanowi jej podstawę (zdecyduj się na korzeniowy), a jabłko łagodzi wyrazisty smak warzywa. Zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Z wymienionymi w przepisie składnikami, odpowiednio komponuje się również marchew i gęsta śmietana, którą z powodzeniem możesz zastąpić jogurtem naturalnym. Tak przygotowaną surówkę ozdób zmielonymi orzechami włoskimi, rodzynkami oraz płatkami migdałów. Na koniec posyp całość świeżo mielonym pieprzem (może być biały) i ozdób ćwiartkami jabłka. Ciekawy smak uzyskasz, gdy dodasz kilka kropel soku z cytryny lub octu jabłkowego. Przed podaniem, odstaw przekąskę do schłodzenia w lodówce. Wypróbuj nasz przepis na puszystą surówkę z selera i podziel się z nami swoją opinią. Życzymy smacznego!