Puszysta surówka z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszysta surówka z selera

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

528 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

458 osób wydrukowało

Pobierz pdf

492 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj selera, obierz i zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2

Wymieszaj go z oliwą z oliwek i suchym sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3

Obierz jabłka, zetrzyj na grubej tarce i natychmiast wymieszaj z selerem.

Krok 4

Dodaj majonez i płatki migdałów. Podawaj.

2

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 07.06.2022

    Jedna z moich ulubionych. W moim domu robimy taką podobną, tylko bez migdałów. Muszę następnym razem dodać je. Będzie jeszcze bardziej chrupiąca a ja takie lubię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Sobieraj

    Jola Sobieraj , 15.05.2016

    A co zahamuje apetyt? ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Puszysta surówka z seleraPuszysta surówka z selera

Surówki warzywne są bardzo uniwersalne, pasują zarówno do mięs, jak i ryb, komponują się z prawie każdym daniem obiadowym. Mogą stanowić także smaczną przekąskę w ciągu dnia. Puszysta surówka z selera to propozycja dla każdego, kto lubi proste i szybkie rozwiązania w kuchni. Seler stanowi jej podstawę (zdecyduj się na korzeniowy), a jabłko łagodzi wyrazisty smak warzywa. Zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Z wymienionymi w przepisie składnikami, odpowiednio komponuje się również marchew i gęsta śmietana, którą z powodzeniem możesz zastąpić jogurtem naturalnym. Tak przygotowaną surówkę ozdób zmielonymi orzechami włoskimi, rodzynkami oraz płatkami migdałów. Na koniec posyp całość świeżo mielonym pieprzem (może być biały) i ozdób ćwiartkami jabłka. Ciekawy smak uzyskasz, gdy dodasz kilka kropel soku z cytryny lub octu jabłkowego. Przed podaniem, odstaw przekąskę do schłodzenia w lodówce. Wypróbuj nasz przepis na puszystą surówkę z selera i podziel się z nami swoją opinią. Życzymy smacznego!