Puszysta surówka z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszysta surówka z selera

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

heart
536 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

515 osób wydrukowało

Pobierz pdf

551 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj selera, obierz i zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2

Wymieszaj go z oliwą z oliwek i suchym sosem sałatkowym Knorr.

Krok 3

Obierz jabłka, zetrzyj na grubej tarce i natychmiast wymieszaj z selerem.

Krok 4

Dodaj majonez i płatki migdałów. Podawaj.

2

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 07.06.2022

    Jedna z moich ulubionych. W moim domu robimy taką podobną, tylko bez migdałów. Muszę następnym razem dodać je. Będzie jeszcze bardziej chrupiąca a ja takie lubię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Sobieraj

    Jola Sobieraj , 15.05.2016

    A co zahamuje apetyt? ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszysta surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Puszysta surówka z seleraPuszysta surówka z selera

Surówki warzywne są bardzo uniwersalne, pasują zarówno do mięs, jak i ryb, komponują się z prawie każdym daniem obiadowym. Mogą stanowić także smaczną przekąskę w ciągu dnia. Puszysta surówka z selera to propozycja dla każdego, kto lubi proste i szybkie rozwiązania w kuchni. Seler stanowi jej podstawę (zdecyduj się na korzeniowy), a jabłko łagodzi wyrazisty smak warzywa. Zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Z wymienionymi w przepisie składnikami, odpowiednio komponuje się również marchew i gęsta śmietana, którą z powodzeniem możesz zastąpić jogurtem naturalnym. Tak przygotowaną surówkę ozdób zmielonymi orzechami włoskimi, rodzynkami oraz płatkami migdałów. Na koniec posyp całość świeżo mielonym pieprzem (może być biały) i ozdób ćwiartkami jabłka. Ciekawy smak uzyskasz, gdy dodasz kilka kropel soku z cytryny lub octu jabłkowego. Przed podaniem, odstaw przekąskę do schłodzenia w lodówce. Wypróbuj nasz przepis na puszystą surówkę z selera i podziel się z nami swoją opinią. Życzymy smacznego!