
Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj selera, obierz i zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 2
Wymieszaj go z oliwą z oliwek i suchym sosem sałatkowym Knorr.
Krok 3
Obierz jabłka, zetrzyj na grubej tarce i natychmiast wymieszaj z selerem.
Krok 4
Dodaj majonez i płatki migdałów. Podawaj.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Puszysta surówka z selera
Surówki warzywne są bardzo uniwersalne, pasują zarówno do mięs, jak i ryb, komponują się z prawie każdym daniem obiadowym. Mogą stanowić także smaczną przekąskę w ciągu dnia. Puszysta surówka z selera to propozycja dla każdego, kto lubi proste i szybkie rozwiązania w kuchni. Seler stanowi jej podstawę (zdecyduj się na korzeniowy), a jabłko łagodzi wyrazisty smak warzywa. Zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Z wymienionymi w przepisie składnikami, odpowiednio komponuje się również marchew i gęsta śmietana, którą z powodzeniem możesz zastąpić jogurtem naturalnym. Tak przygotowaną surówkę ozdób zmielonymi orzechami włoskimi, rodzynkami oraz płatkami migdałów. Na koniec posyp całość świeżo mielonym pieprzem (może być biały) i ozdób ćwiartkami jabłka. Ciekawy smak uzyskasz, gdy dodasz kilka kropel soku z cytryny lub octu jabłkowego. Przed podaniem, odstaw przekąskę do schłodzenia w lodówce. Wypróbuj nasz przepis na puszystą surówkę z selera i podziel się z nami swoją opinią. Życzymy smacznego!