Surówka z białej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z białej kapusty

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno szatkujemy.

Krok 2

Cebulę siekamy w cienkie półplasterki.

Krok 3

Przygotowujemy sos sałatkowy zgodnie z instrukcją producenta.

Krok 4

Cebulę mieszamy z kapustą, doprawiamy sosem sałatkowym.

Krok 5

Dodajemy kapary delikatnie mieszamy całość. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Surówka witaminowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z białej kapustySurówka z białej kapusty

Szukasz dodatku, który możesz serwować do dań głównych albo jako kolację? Koniecznie wypróbuj przepis na surówkę z białej kapusty z dodatkiem kaparów i odrobiny cebuli. Biała kapusta jest dostępna w sklepach przez cały rok, możesz więc podawać przekąskę bez względu na sezon. Kapary to znakomity dodatek do surówek, sałatek lub dań głównych – uważaj jednak z ich ilością, bo zawierają dużo soli. Jeśli dodajesz je do surówki, możesz nawet całkowicie zrezygnować z soli i innych przypraw. Warto także dołączyć do całości startą marchewkę, która nada przekąsce nieco słodkawego posmaku. Do powstałej kompozycji doskonale pasować będzie także sok z cytryny, więc przed podaniem możesz nim delikatnie skropić kapustę – albo też posypać surówkę odrobiną pieprzu cytrynowego. Wszystkie składniki wymieszaj z sosem sałatkowym. Przed podaniem posyp przekąskę listkami bazylii lub pietruszki. Najlepiej smakuje świeża, więc serwuj ją bezpośrednio po przyrządzeniu. Już dziś wypróbuj nasz przepis. To potrawa tak uniwersalna, że będzie pasować do wielu dań. Smacznego.