
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno szatkujemy.
Krok 2
Cebulę siekamy w cienkie półplasterki.
Krok 3
Przygotowujemy sos sałatkowy zgodnie z instrukcją producenta.
Krok 4
Cebulę mieszamy z kapustą, doprawiamy sosem sałatkowym.
Krok 5
Dodajemy kapary delikatnie mieszamy całość. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Surówka z białej kapusty
Szukasz dodatku, który możesz serwować do dań głównych albo jako kolację? Koniecznie wypróbuj przepis na surówkę z białej kapusty z dodatkiem kaparów i odrobiny cebuli. Biała kapusta jest dostępna w sklepach przez cały rok, możesz więc podawać przekąskę bez względu na sezon. Kapary to znakomity dodatek do surówek, sałatek lub dań głównych – uważaj jednak z ich ilością, bo zawierają dużo soli. Jeśli dodajesz je do surówki, możesz nawet całkowicie zrezygnować z soli i innych przypraw. Warto także dołączyć do całości startą marchewkę, która nada przekąsce nieco słodkawego posmaku. Do powstałej kompozycji doskonale pasować będzie także sok z cytryny, więc przed podaniem możesz nim delikatnie skropić kapustę – albo też posypać surówkę odrobiną pieprzu cytrynowego. Wszystkie składniki wymieszaj z sosem sałatkowym. Przed podaniem posyp przekąskę listkami bazylii lub pietruszki. Najlepiej smakuje świeża, więc serwuj ją bezpośrednio po przyrządzeniu. Już dziś wypróbuj nasz przepis. To potrawa tak uniwersalna, że będzie pasować do wielu dań. Smacznego.