Surówka z białej kapusty

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

864

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno szatkujemy.

Krok 2

Cebulę siekamy w cienkie półplasterki.

Krok 3

Przygotowujemy sos sałatkowy zgodnie z instrukcją producenta.

Krok 4

Cebulę mieszamy z kapustą, doprawiamy sosem sałatkowym.

Krok 5

Dodajemy kapary delikatnie mieszamy całość. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy francuski Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy francuski Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z białej kapustySurówka z białej kapusty

Szukasz dodatku, który możesz serwować do dań głównych albo jako kolację? Koniecznie wypróbuj przepis na surówkę z białej kapusty z dodatkiem kaparów i odrobiny cebuli. Biała kapusta jest dostępna w sklepach przez cały rok, możesz więc podawać przekąskę bez względu na sezon. Kapary to znakomity dodatek do surówek, sałatek lub dań głównych – uważaj jednak z ich ilością, bo zawierają dużo soli. Jeśli dodajesz je do surówki, możesz nawet całkowicie zrezygnować z soli i innych przypraw. Warto także dołączyć do całości startą marchewkę, która nada przekąsce nieco słodkawego posmaku. Do powstałej kompozycji doskonale pasować będzie także sok z cytryny, więc przed podaniem możesz nim delikatnie skropić kapustę – albo też posypać surówkę odrobiną pieprzu cytrynowego. Wszystkie składniki wymieszaj z sosem sałatkowym. Przed podaniem posyp przekąskę listkami bazylii lub pietruszki. Najlepiej smakuje świeża, więc serwuj ją bezpośrednio po przyrządzeniu. Już dziś wypróbuj nasz przepis. To potrawa tak uniwersalna, że będzie pasować do wielu dań. Smacznego.