Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami
łatwe
1291 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 opakowania
2 sztuki
6 łyżek
1 sztuka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę przekrój wzdłuż i pokrój w paski.

Krok 2
Marchew i jabłko obierz, zetrzyj na tarce, dodając sok z cytryny.

Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.

Krok 4
Sos Knorr wymieszaj z olejem i wodą.

Krok 5
Składniki połącz z kapustą i polej sosem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej