Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

52

722 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

727 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1249 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 opakowania

2 sztuki

6 łyżek

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę przekrój wzdłuż i pokrój w paski.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 1

Krok 2

Marchew i jabłko obierz, zetrzyj na tarce, dodając sok z cytryny.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 2

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 3

Krok 4

Sos Knorr wymieszaj z olejem i wodą.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 4

Krok 5

Składniki połącz z kapustą i polej sosem.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • isabella  bulla

    isabella bulla , 29.06.2015

    napewno sprobuje.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami

Kapustę przekrój wzdłuż i pokrój w paski.