Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

59

heart
726 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

785 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1294 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 opakowania

2 sztuki

6 łyżek

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę przekrój wzdłuż i pokrój w paski.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 1

Krok 2

Marchew i jabłko obierz, zetrzyj na tarce, dodając sok z cytryny.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 2

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 3

Krok 4

Sos Knorr wymieszaj z olejem i wodą.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 4

Krok 5

Składniki połącz z kapustą i polej sosem.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • isabella  bulla

    isabella bulla , 29.06.2015

    napewno sprobuje.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami

Kapustę przekrój wzdłuż i pokrój w paski.