Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami
łatwe
1296 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 opakowania
2 sztuki
6 łyżek
1 sztuka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę przekrój wzdłuż i pokrój w paski.

Krok 2
Marchew i jabłko obierz, zetrzyj na tarce, dodając sok z cytryny.

Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.

Krok 4
Sos Knorr wymieszaj z olejem i wodą.

Krok 5
Składniki połącz z kapustą i polej sosem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej