Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami
łatwe
1283 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 opakowania
2 sztuki
6 łyżek
1 sztuka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę przekrój wzdłuż i pokrój w paski.

Krok 2
Marchew i jabłko obierz, zetrzyj na tarce, dodając sok z cytryny.

Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.

Krok 4
Sos Knorr wymieszaj z olejem i wodą.

Krok 5
Składniki połącz z kapustą i polej sosem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej