Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

59

heart
726 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

782 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1283 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 opakowania

2 sztuki

6 łyżek

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę przekrój wzdłuż i pokrój w paski.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 1

Krok 2

Marchew i jabłko obierz, zetrzyj na tarce, dodając sok z cytryny.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 2

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w kostkę.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 3

Krok 4

Sos Knorr wymieszaj z olejem i wodą.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 4

Krok 5

Składniki połącz z kapustą i polej sosem.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • isabella  bulla

    isabella bulla , 29.06.2015

    napewno sprobuje.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkami

Kapustę przekrój wzdłuż i pokrój w paski.