Surówka z selerów z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selerów z owocami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera zetrzyj na tarce i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Jabłka i gruszki obierz ze skórki i pokrój w słupki. Dodaj je do selera.

Krok 3

Z majonezu, jogurtu, soli i pieprzu przygotuj sos i zalej nim surówkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selerów z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selerów z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selerów z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selerów z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selerów z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selerów z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selerów z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selerów z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej