
Składniki
0.25 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Selera zetrzyj na tarce i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Jabłka i gruszki obierz ze skórki i pokrój w słupki. Dodaj je do selera.
Krok 3
Z majonezu, jogurtu, soli i pieprzu przygotuj sos i zalej nim surówkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej