Surówka z buraków z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z buraków z chrzanem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki dokładnie umyj i ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Delikatu Knorr.

Krok 2

Jabłka umyj, obierz, zetrzyj na tarce z dużymi otworami.

Krok 3

Wymieszaj buraki i jabłka z chrzanem i śmietaną. Przypraw do smaku cukrem. Podawaj do mięs.

Krok 4

Schłodzone buraki obierz i zetrzyj na tarce z małymi otworami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Murzynek z powidłami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej