Surówka z buraków z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z buraków z chrzanem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

100 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki dokładnie umyj i ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Delikatu Knorr.

Krok 2

Jabłka umyj, obierz, zetrzyj na tarce z dużymi otworami.

Krok 3

Wymieszaj buraki i jabłka z chrzanem i śmietaną. Przypraw do smaku cukrem. Podawaj do mięs.

Krok 4

Schłodzone buraki obierz i zetrzyj na tarce z małymi otworami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z buraków z chrzanem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej