
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
100 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki dokładnie umyj i ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Delikatu Knorr.
Krok 2
Jabłka umyj, obierz, zetrzyj na tarce z dużymi otworami.
Krok 3
Wymieszaj buraki i jabłka z chrzanem i śmietaną. Przypraw do smaku cukrem. Podawaj do mięs.
Krok 4
Schłodzone buraki obierz i zetrzyj na tarce z małymi otworami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej