Surówka marchewkowo-jabłkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka marchewkowo-jabłkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

876 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

911 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1391 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i jabłka zetrzyj na grubej tarce.

Surówka marchewkowo-jabłkowa - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj z sokiem z cytryny.

Surówka marchewkowo-jabłkowa - Krok 2

Krok 3

Z miodu, kwaśnego mleka oraz sosu sałatkowego Knorr zrób dressing i dodaj do surówki.

Surówka marchewkowo-jabłkowa - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Magdalena żygadło

    Magdalena żygadło , 15.03.2020

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ola Jopyk

    Ola Jopyk , 21.09.2019

    Użyłam jogurtu tez dobra :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lena Szost

    Lena Szost , 22.07.2019

    Smaczne i zdrowe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.11.2016

    dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Moch

    Małgorzata Moch , 19.04.2016

    bardzo

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka marchewkowo-jabłkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Surówka marchewkowo-jabłkowaSurówka marchewkowo-jabłkowa

Szukasz inspiracji do stworzenia apetycznego dodatku do pieczonych mięs lub filetów rybnych? Dobrym wyborem będzie uniwersalna surówka marchewkowo-jabłkowa, którą przygotujesz w bardzo prosty sposób. Na początek marchew i jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Następnie wymieszaj z sokiem z cytryny, a z miodu, kwaśnego mleka oraz sosu sałatkowego zrób pyszny dressing. Całość wymieszaj i odstaw na chwilę do lodówki, by składniki dokładnie się przeniknęły. Tak przygotowana surówka najlepiej smakuje lekko schłodzona. Podawaj ją do wielu dań – oprócz pieczonych mięs, sprawdzi się zaserwowana np. do kotletów schabowych, mielonych, a także wszelkich zapiekanek czy tart warzywnych. Doskonałym uzupełnieniem takiego obiadu będą domowe frytki, kuskus, pęczak, kasza gryczana lub ryż. Opcjonalnie możesz urozmaicić smak proponowanej przekąski, wzbogacając ją o dodatek pokrojonej w niewielką kostkę pomarańczy. Warto też posypać surówkę uprażonymi na suchej patelni migdałami lub pestkami dyni. Smacznego.