
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory pokrój w talarki, paprykę w kostkę, a jabłko w słupki.
Krok 2
Do warzyw dodaj konserwową kukurydzę.
Krok 3
Z wody, oleju i koncentratu pomidorowego przygotuj sos.
Krok 4
Koperek posiekaj. Sos wlej do warzyw, dopraw i posyp zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej