Surówka z porów z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w talarki, paprykę w kostkę, a jabłko w słupki.

Krok 2

Do warzyw dodaj konserwową kukurydzę.

Krok 3

Z wody, oleju i koncentratu pomidorowego przygotuj sos.

Krok 4

Koperek posiekaj. Sos wlej do warzyw, dopraw i posyp zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej