Surówka z porów z kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z porów z kukurydzą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w talarki, paprykę w kostkę, a jabłko w słupki.

Krok 2

Do warzyw dodaj konserwową kukurydzę.

Krok 3

Z wody, oleju i koncentratu pomidorowego przygotuj sos.

Krok 4

Koperek posiekaj. Sos wlej do warzyw, dopraw i posyp zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z porów z kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej