
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory pokrój w talarki, paprykę w kostkę, a jabłko w słupki.
Krok 2
Do warzyw dodaj konserwową kukurydzę.
Krok 3
Z wody, oleju i koncentratu pomidorowego przygotuj sos.
Krok 4
Koperek posiekaj. Sos wlej do warzyw, dopraw i posyp zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej