
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory pokrój w talarki, paprykę w kostkę, a jabłko w słupki.
Krok 2
Do warzyw dodaj konserwową kukurydzę.
Krok 3
Z wody, oleju i koncentratu pomidorowego przygotuj sos.
Krok 4
Koperek posiekaj. Sos wlej do warzyw, dopraw i posyp zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej