Surówka z porów z kukurydzą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w talarki, paprykę w kostkę, a jabłko w słupki.

Krok 2

Do warzyw dodaj konserwową kukurydzę.

Krok 3

Z wody, oleju i koncentratu pomidorowego przygotuj sos.

Krok 4

Koperek posiekaj. Sos wlej do warzyw, dopraw i posyp zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej