Surówka z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pietruszkę drobno posiekaj.

Krok 2

Selery obierz, a następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Dodaj obrane i starte jabłka, oraz drobno posiekaną cebulę, pietruszkę i majonez.

Krok 4

Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej