
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
1 pęczek
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i pietruszkę drobno posiekaj.
Krok 2
Selery obierz, a następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Dodaj obrane i starte jabłka, oraz drobno posiekaną cebulę, pietruszkę i majonez.
Krok 4
Dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej