Surówka z selera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z selera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

1 pęczek

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pietruszkę drobno posiekaj.

Krok 2

Selery obierz, a następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Dodaj obrane i starte jabłka, oraz drobno posiekaną cebulę, pietruszkę i majonez.

Krok 4

Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z selera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej