Surówka z pora z marchewką i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z pora z marchewką i jabłkiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

0.5 opakowania

0.5 opakowania

1 sztuka

1 pęczek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokroić i oprósz Delikatem Knorr. Zostawić na chwilę, potem odcisnąć i odlać sok.

Krok 2

Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka i ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Krok 4

Dodać oliwę, dopraw pieprzem i cukier do smaku.

Krok 3

Kukurydzę i groszek odcedź z zalewy. Szczypior i cebulę posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka szparagowa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej