Surówka z pora z marchewką i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z pora z marchewką i jabłkiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

0.5 opakowania

0.5 opakowania

1 sztuka

1 pęczek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokroić i oprósz Delikatem Knorr. Zostawić na chwilę, potem odcisnąć i odlać sok.

Krok 2

Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka i ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Dodać oliwę, dopraw pieprzem i cukier do smaku.

Krok 4

Kukurydzę i groszek odcedź z zalewy. Szczypior i cebulę posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej