Surówka z pora z marchewką i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z pora z marchewką i jabłkiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

0.5 opakowania

0.5 opakowania

1 sztuka

1 pęczek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokroić i oprósz Delikatem Knorr. Zostawić na chwilę, potem odcisnąć i odlać sok.

Krok 2

Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka i ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Dodać oliwę, dopraw pieprzem i cukier do smaku.

Krok 4

Kukurydzę i groszek odcedź z zalewy. Szczypior i cebulę posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jaglanka z cynamonem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej