Surówka z pora z marchewką i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z pora z marchewką i jabłkiem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

0.5 opakowania

0.5 opakowania

1 sztuka

1 pęczek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokroić i oprósz Delikatem Knorr. Zostawić na chwilę, potem odcisnąć i odlać sok.

Krok 2

Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka i ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Dodać oliwę, dopraw pieprzem i cukier do smaku.

Krok 4

Kukurydzę i groszek odcedź z zalewy. Szczypior i cebulę posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z pora z marchewką i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej