pieczone dzwonka łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pieczone dzwonka łososia

Autor: pestki2

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia posypać solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na ok. 1 h.

Krok 2

Miękkie masło wymieszać z posiekaną miętą. Wstawić do lodówki.

Krok 3

Folię aluminiową wysmarować odrobiną masła lub oliwy. Na folii położyć łososia, szczelnie zwinąć.

Krok 4

Piec na grillu ok 1/2 h. Przed podaniem na kawałek łososia położyć kawałek masła miętowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej