
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia posypać solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na ok. 1 h.
Krok 2
Miękkie masło wymieszać z posiekaną miętą. Wstawić do lodówki.
Krok 3
Folię aluminiową wysmarować odrobiną masła lub oliwy. Na folii położyć łososia, szczelnie zwinąć.
Krok 4
Piec na grillu ok 1/2 h. Przed podaniem na kawałek łososia położyć kawałek masła miętowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej