pieczone dzwonka łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pieczone dzwonka łososia

Autor: pestki2

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia posypać solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na ok. 1 h.

Krok 2

Miękkie masło wymieszać z posiekaną miętą. Wstawić do lodówki.

Krok 3

Folię aluminiową wysmarować odrobiną masła lub oliwy. Na folii położyć łososia, szczelnie zwinąć.

Krok 4

Piec na grillu ok 1/2 h. Przed podaniem na kawałek łososia położyć kawałek masła miętowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej