
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia posypać solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na ok. 1 h.
Krok 2
Miękkie masło wymieszać z posiekaną miętą. Wstawić do lodówki.
Krok 3
Folię aluminiową wysmarować odrobiną masła lub oliwy. Na folii położyć łososia, szczelnie zwinąć.
Krok 4
Piec na grillu ok 1/2 h. Przed podaniem na kawałek łososia położyć kawałek masła miętowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej