pieczone dzwonka łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pieczone dzwonka łososia

Autor: pestki2

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia posypać solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na ok. 1 h.

Krok 2

Miękkie masło wymieszać z posiekaną miętą. Wstawić do lodówki.

Krok 3

Folię aluminiową wysmarować odrobiną masła lub oliwy. Na folii położyć łososia, szczelnie zwinąć.

Krok 4

Piec na grillu ok 1/2 h. Przed podaniem na kawałek łososia położyć kawałek masła miętowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pieczone dzwonka łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Ciastka z jagodami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej