
Składniki
0.5 szklanki
1.5 łyżki
null
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce mocz przez 3 godziny w 3 szklankach wody, następnie ugotuj i przetrzyj.
Krok 2
Połącz z cukrem i sokiem cytrynowym.
Krok 3
Mąkę rozrób w 1/3 szklanki wody, wlej do przecieru i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej