
Składniki
0.5 szklanki
1.5 łyżki
null
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce mocz przez 3 godziny w 3 szklankach wody, następnie ugotuj i przetrzyj.
Krok 2
Połącz z cukrem i sokiem cytrynowym.
Krok 3
Mąkę rozrób w 1/3 szklanki wody, wlej do przecieru i zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej