Kisiel z dzikiej róży przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kisiel z dzikiej róży

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1.5 łyżki

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce mocz przez 3 godziny w 3 szklankach wody, następnie ugotuj i przetrzyj.

Krok 2

Połącz z cukrem i sokiem cytrynowym.

Krok 3

Mąkę rozrób w 1/3 szklanki wody, wlej do przecieru i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej