Kisiel z dzikiej róży przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kisiel z dzikiej róży

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1.5 łyżki

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce mocz przez 3 godziny w 3 szklankach wody, następnie ugotuj i przetrzyj.

Krok 2

Połącz z cukrem i sokiem cytrynowym.

Krok 3

Mąkę rozrób w 1/3 szklanki wody, wlej do przecieru i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kisiel z dzikiej róży - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej