Wiśnie w kołderce czekoladowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiśnie w kołderce czekoladowej

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiśnie należy oczywiście na samym początku bardzo dokładnie umyć, osuszyć, nie odłączając szypułek. Czekoladę razem z łyżeczką masła rozpuścić w garnuszku. Czekoladę ostudzić. Do letniej czekolady wkładać 1/3 wiśni, delikatnie odłożyć na blat albo na przygotowany wcześniej talerz, tak żeby czekolada nie ściekała po wiśniach. Część z przygotowanych już wiśni zanurzyć w wiórkach kolorowych, część w koralikach do posypywania ciast. Można też uprzednio oblane czekoladą wiśnie zanurzyć w cynamonie lub w orzeszkach, które wcześniej należy rozbić na małe kawałeczki. Podawać na talerzyku, można udekorować listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej