Wiśnie w kołderce czekoladowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiśnie w kołderce czekoladowej

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wiśnie należy oczywiście na samym początku bardzo dokładnie umyć, osuszyć, nie odłączając szypułek. Czekoladę razem z łyżeczką masła rozpuścić w garnuszku. Czekoladę ostudzić. Do letniej czekolady wkładać 1/3 wiśni, delikatnie odłożyć na blat albo na przygotowany wcześniej talerz, tak żeby czekolada nie ściekała po wiśniach. Część z przygotowanych już wiśni zanurzyć w wiórkach kolorowych, część w koralikach do posypywania ciast. Można też uprzednio oblane czekoladą wiśnie zanurzyć w cynamonie lub w orzeszkach, które wcześniej należy rozbić na małe kawałeczki. Podawać na talerzyku, można udekorować listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiśnie w kołderce czekoladowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej