
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wiśnie należy oczywiście na samym początku bardzo dokładnie umyć, osuszyć, nie odłączając szypułek. Czekoladę razem z łyżeczką masła rozpuścić w garnuszku. Czekoladę ostudzić. Do letniej czekolady wkładać 1/3 wiśni, delikatnie odłożyć na blat albo na przygotowany wcześniej talerz, tak żeby czekolada nie ściekała po wiśniach. Część z przygotowanych już wiśni zanurzyć w wiórkach kolorowych, część w koralikach do posypywania ciast. Można też uprzednio oblane czekoladą wiśnie zanurzyć w cynamonie lub w orzeszkach, które wcześniej należy rozbić na małe kawałeczki. Podawać na talerzyku, można udekorować listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej