
Składniki
0.5 kilograma
8 łyżek
250 gramów
2 łyżeczki
6 łyżek
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto.
Krok 2
Ciastko rozwałkować na placek o grubości 1cm, foremkami wycinać różne kształty, wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę( wierzch można posypać cukrem lub cukrem waniliowym)
Krok 3
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 25 minut w temperaturze 180stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej