
Składniki
0.5 kilograma
8 łyżek
250 gramów
6 łyżek
2 łyżeczki
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto.
Krok 2
Ciastko rozwałkować na placek o grubości 1cm, foremkami wycinać różne kształty, wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę( wierzch można posypać cukrem lub cukrem waniliowym)
Krok 3
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 25 minut w temperaturze 180stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej