
Składniki
0.5 kilograma
8 łyżek
250 gramów
2 łyżeczki
6 łyżek
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto.
Krok 2
Ciastko rozwałkować na placek o grubości 1cm, foremkami wycinać różne kształty, wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blaszkę( wierzch można posypać cukrem lub cukrem waniliowym)
Krok 3
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 25 minut w temperaturze 180stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























