
Składniki
2 łyżki
250 mililitrów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wsadź do miski (ok 2-3l) truskawki i zgnieć je (np. tłuczkiem do ziemniaków) tak, aby wszystkie puściły soki.
Krok 2
Gdy już to zrobimy dodajemy do nich mleko i cukier. Wszystko mieszamy.
Krok 3
Kefir można podawać do szklanek, kubków itd.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej