Kefir (Nie potrzebny blender) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kefir (Nie potrzebny blender)

Autor: quarter

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

250 mililitrów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsadź do miski (ok 2-3l) truskawki i zgnieć je (np. tłuczkiem do ziemniaków) tak, aby wszystkie puściły soki.

Krok 2

Gdy już to zrobimy dodajemy do nich mleko i cukier. Wszystko mieszamy.

Krok 3

Kefir można podawać do szklanek, kubków itd.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kefir (Nie potrzebny blender) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kefir (Nie potrzebny blender) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kefir (Nie potrzebny blender) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kefir (Nie potrzebny blender) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kefir (Nie potrzebny blender) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kefir (Nie potrzebny blender) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kefir (Nie potrzebny blender) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kefir (Nie potrzebny blender) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej