
Składniki
250 mililitrów
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wsadź do miski (ok 2-3l) truskawki i zgnieć je (np. tłuczkiem do ziemniaków) tak, aby wszystkie puściły soki.
Krok 2
Gdy już to zrobimy dodajemy do nich mleko i cukier. Wszystko mieszamy.
Krok 3
Kefir można podawać do szklanek, kubków itd.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej