Sorbet truskawkowy z jogurtem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

8 łyżek

2 łyżeczki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki rozmroź.

Krok 2

Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.

Krok 3

Przełóż do pucharków na lody. Podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Daria Mleczko

    Daria Mleczko, 31.03.2020

    TAK* Polecam zamiast cukru dodać 2 łyżki miodu. Ja dodaję miòd spadziowy z polskich pasiek (z uwagi na jego dodatkowe walory zdrowotne). Oczywiście można dać innego miodu np. lipowego czy akacjowego. Po dodaniu miodu zamiast cukru sorbet jest jeszcze bardziej pyszny!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sorbet truskawkowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sorbet truskawkowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sorbet truskawkowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sorbet truskawkowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sorbet truskawkowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sorbet truskawkowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sorbet truskawkowy z jogurtem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej