
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wafla wytnij delikatnie nożem z ząbkami czułki biedronki.
Krok 2
Nałóż dużą kulkę lodów truskawkowych (tułów biedronki) na środek talerza.
Krok 3
Z mniejszej kulki lodów czekoladowych zrób główkę biedronki. Wetknij w nią waflowe czułki. Z kolorowych drażetek zrób oczy i kropki.
Krok 4
Deser dla dzieci możesz udekorować truskawkową polewą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pyszne lody truskawkowe
Jeśli szukasz smacznego, efektownego, a zarazem prostego sposobu na przygotowanie deseru, lody truskawkowe z czekoladowymi drażetkami „biedronka” będą dla Ciebie doskonałym wyborem. Do ich przyrządzenia potrzebujesz kilku produktów, m.in. dobrej jakości lodów, drażetek w żółtej skorupce, wafli oraz sosu truskawkowego. Deser doskonale nadaje się na słodki podwieczorek lub okolicznościowe przyjęcie. Zwłaszcza, jeśli odpowiednio go podasz – z wafli zrób czułki biedronki, z lodów truskawkowych tułów, z czekoladowych – głowę, a z kolorowych drażetek – oczy i kropki. Przed podaniem, gotowe lody udekoruj miętą oraz ulubionymi owocami, na przykład truskawkami, wiśniami lub kawałkami banana. Pamiętaj, że doskonałymi dodatkami do nich będą także owocowy mus, kolorowe posypki oraz bita śmietana. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj na najbliższą okazję pyszne lody truskawkowe z czekoladowymi drażetkami „biedronka”. Bardzo cenimy sobie Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu poniżej.