Czekoladki pomarańczowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Czekoladki pomarańczowe

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zakamarku silikonowej formy (można użyć foremek do lodu). Odstawić do zamrażarki, by czekolada zastygła. Czynności powtórzyć jeszcze raz (w garnku powinna nam zostać 1/3 czekolady). Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać śmietankę, sok z pomarańczy, skórkę pomarańczową oraz likier. Dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Łyżeczką nałożyć nadzienie do foremek i odstawić do zamrażarki. Gdy zastygnie, nałożyć resztę gorzkiej czekolady i ponownie odstawić do chłodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej