Lody dla dzieci "Rajski ptak" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody dla dzieci "Rajski ptak"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, przekrój na pół, wytnij gniazda nasienne i pokrój na półplastry. Z półplasterków poukładaj pióra.

Lody dla dzieci "Rajski ptak" - Krok 1

Krok 2

Z lodowych kulek uformuj głowę i tułów ptaka. Przystrój go wcześniej przygotowanymi jabłkowymi piórami. Wytnij z jabłka dziób i nóżki, a następnie przystrój nimi ptaka.

Lody dla dzieci "Rajski ptak" - Krok 2
1

Opinie o przepisie

  • Justyna Krzepisz

    Justyna Krzepisz , 20.02.2018

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody dla dzieci "Rajski ptak" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody dla dzieci "Rajski ptak" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody dla dzieci "Rajski ptak" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody dla dzieci "Rajski ptak" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody dla dzieci "Rajski ptak" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody dla dzieci "Rajski ptak" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody dla dzieci "Rajski ptak" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody dla dzieci "Rajski ptak" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody dla dzieci "Rajski ptak"Lody dla dzieci "Rajski ptak"

Lody i owoce to połączenie idealne. Sprawdza się szczególnie w przypadku kreatywnych deserów, kiedy za pomocą zaledwie kilku produktów można stworzyć niezapomnianą – zarówno smakowo, jak i wizualnie – kompozycję. W proponowanym przepisie znajdziesz inspirację na pyszny deser lodowy „rajski ptak”. Aby go przygotować, na początek umyj jabłka, przetnij na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój na cienkie plastry – posłużą jako piórka zwierzątka. Następnie z lodowych kulek o smaku śmietankowym uformuj jego głowę i tułów. Ułóż je na środku talerza i przystrój dookoła przygotowanymi wcześniej jabłkami. Z owoców utworzysz również dziób i nóżki. Jeśli chcesz, aby talerz z lodowym deserem był bardziej kolorowy, połóż obok gałązkę czerwonej porzeczki. Równie dobre będą truskawki, borówki i maliny lub cząstki ananasa oraz kiwi. Przekonaj się, ile radości sprawia przygotowanie i serwowanie kreatywnych deserów na bazie ulubionych lodów i owoców. Zainspiruj się tym prostym przepisem na apetyczne lody „rajski ptak”.