Lody jogurtowe z owocami leśnymi i płatkami
łatwe
132 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
200 gramów
2 łyżki
50 gramów
50 gramów
50 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmroź jeżyny i zasyp je cukrem, a następnie zmiksuj i przecedź przed drobne sitko. Gotowy sos jeżynowy wylej na dno pucharka (zostaw trochę, by polać nim deser na koniec). Możesz również użyć dżemu jeżynowego, a w sezonie zrobić sos ze świeżych owoców.

Krok 2
Na wylany na dno pucharka sos wyłóż leśne owoce i posyp je kukurydzianymi płatkami. Następnie nałóż trzy kulki lodów Big Milk Yogurt Strawberry.

Krok 3
Na wierzchu lodów ułóż owoce: jeżyny, borówki i maliny. Polej gotowy deser pozostałym sosem i dodaj płatki wraz z owocami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Big Milk Yogurt Strawberry
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lody jogurtowe z owocami leśnymi i płatkami
Deser na zimno, z owocowym akcentem i płatkami kukurydzianymi to doskonała propozycja, kiedy masz ochotę na słodką przekąskę. Skorzystaj z poniższego przepisu, gdy organizujesz przyjęcie lub planujesz podać na podwieczorek coś nietuzinkowego. Przygotuj dużą szklankę lub pucharek (dobrze, aby naczynie było wcześniej schłodzone – dzięki takiemu zabiegowi deser dłużej zachowa spójną konsystencję). Na dno naczynia przelej niewielką ilość sosu jeżynowego. Ten przygotujesz w dość prosty sposób. Owoce wystarczy zasypać cukrem, a następnie zmiksować i przecedzić przez sito o drobnych oczkach. Poza sezonem użyj mrożone jeżyny lub konfiturę. Na sosie umieść owoce i płatki kukurydziane, a na nich gałki lodów truskawkowych. Wierzch deseru udekoruj malinami, borówkami lub jagodami. Polej go również pozostałym sosem. W roli dekoracji sprawdzi się także bita śmietana posypana wiórkami czekoladowymi. Mamy nadzieję, że przygotowywanie deserów lodowych z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.

































