Ewa / Przepisy / Muffiny z bananem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ewa / Przepisy / Muffiny z bananem

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednolitą masę. Banany pokroić w drobną kostkę, wmieszać do ciasta. Przełożyć do foremek na muffiny - napełniać do 2/3 wysokości. Piec przez 30 minut w temp. 170 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ewa / Przepisy / Muffiny z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ewa / Przepisy / Muffiny z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ewa / Przepisy / Muffiny z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ewa / Przepisy / Muffiny z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ewa / Przepisy / Muffiny z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ewa / Przepisy / Muffiny z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ewa / Przepisy / Muffiny z bananem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ewa / Przepisy / Muffiny z bananem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej