Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, aż się rozpadną. Następnie wsypać cukier i wymieszać, aby się rozpuścił. Dodać cynamon. Zdjąć z ognia. Do masy wsypać galaretkę, dodać 3 łyżeczki żelatyny, starannie wymieszać. Na dnie tortownicy ułożyć 2 warstwy biszkoptów, wyłożyć na nie połowę masy jabłkowej, przykryć warstwą biszkoptów i nałożyć resztę jabłek. Wstawić do lodówki, aby stężało. Podawać z kleksami bitej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej