Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, aż się rozpadną. Następnie wsypać cukier i wymieszać, aby się rozpuścił. Dodać cynamon. Zdjąć z ognia. Do masy wsypać galaretkę, dodać 3 łyżeczki żelatyny, starannie wymieszać. Na dnie tortownicy ułożyć 2 warstwy biszkoptów, wyłożyć na nie połowę masy jabłkowej, przykryć warstwą biszkoptów i nałożyć resztę jabłek. Wstawić do lodówki, aby stężało. Podawać z kleksami bitej śmietany.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ewa / Przepisy / Jabłkowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej