
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj i pokrój na kawałki.

Krok 2
Na talerzu ułóż pokrojone owoce, z truskawek zrób uszy świnki, z dużej kulki lodów głowę. Udekoruj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Najlepsze lody dla dzieci "Świnka"
Lody to jeden z tych deserów, które można serwować na wiele rozmaitych sposobów. Przepis na słodką przekąskę w kształcie świnki na pewno przypadnie do gustu każdemu, kto lubi oryginalność na talerzu. Gałka lodów, imitująca głowę zwierzaka, powinna być w jasnych kolorach – białym lub różowym, aby jak najlepiej odzwierciedlać oryginał. Dodaj przecięte na pół truskawki jako uszy, a następnie zrób oczy z jagód. Wymiennie możesz użyć nasion owocu granatu lub małych winogron. Mandarynki, kiwi i banany ułóż naokoło lodów. Możesz wybierać swoje ulubione owoce i tworzyć z nich dowolne kompozycje na talerzu. Całość udekoruj świeżą miętą, różyczkami z bitej śmietany lub polewą czekoladową. Tak przygotowane lody z pewnością przypadną do gustu miłośnikom zimnych słodkich przekąsek. Wspólne ozdabianie deseru to też świetny pomysł na kreatywne spędzenie czasu. Wydrukuj listę składników i stwórz własną wersję lodowej świnki. Bardzo cenimy Twoją opinię – koniecznie napisz zatem w komentarzu, jak smakowało.