Lody dla dzieci "Statek" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody dla dzieci "Statek"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

50 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce umyj, banana obierz i przekrój na pół wzdłuż.

Lody dla dzieci "Statek" - Krok 1

Krok 2

Kulki lodów ułóż na talerzu, a następnie obłóż bananem.

Lody dla dzieci "Statek" - Krok 2

Krok 3

Borówki przekrój na pół, a następnie udekoruj nimi banana, tak aby przypominały okna w kadłubie. Z wafli zrób żagle, wtykając je w kulki lodów. Resztę statku udekoruj owocami, z truskawki możesz wykonać głowę rekina.

Lody dla dzieci "Statek" - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • Józefa Musiał

    Józefa Musiał , 15.01.2019

    pyszne ale jak ty to robisz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wrzosek

    Anna Wrzosek , 04.11.2017

    szybkie danie☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Jaglewicz

    Ewa Jaglewicz , 30.05.2016

    jeżeli chodzi o żagle to wafelki umieściłabym odwrotnie, bardziej wtedy przypominać będą żagle

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody dla dzieci "Statek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody dla dzieci "Statek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody dla dzieci "Statek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody dla dzieci "Statek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody dla dzieci "Statek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody dla dzieci "Statek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody dla dzieci "Statek" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody dla dzieci "Statek" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody dla dzieci "Statek"Lody dla dzieci "Statek"

Masz ochotę na przygotowanie pysznego, oryginalnego i szybkiego deseru? Sugerowany przepis na „statek” sprawdzi się na wiele okazji: na przyjęcie imieninowe, spotkanie ze znajomymi, a także codzienny podwieczorek. Zacznij od umycia owoców. Obierz banana i przekrój go wzdłuż. Na płaskim, kolorowym talerzu ułóż trzy kulki lodów śmietankowych, a następnie obłóż je bananem. Borówki lub ciemne winogrona przekrój na pół i udekoruj nimi banana – będą przypominały okienka w kadłubie. Z wafli z powodzeniem zrobisz żagle. Wystarczy, że wbijesz je w środkową gałkę lodów. Resztę statku ozdób ulubionymi owocami – sprawdzą się szczególnie te kwaskowate, np. truskawki, czerwona porzeczka lub maliny, które przełamią słodycz banana oraz lodów śmietankowych. Baw się w kuchni, wyzwalając swoją kreatywność. Na przykład z cząstek truskawki zrób głowę i ogon rekina, który „pływa” wokół statku. Tak przygotowany deser z pewnością będzie świetnym uwieńczeniem przyjęcia urodzinowego lub niezobowiązującego spotkania z przyjaciółmi. Mamy nadzieję, że przygotowywanie deserów razem z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.