Koktajl brzoskwiniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl brzoskwiniowy

z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
954 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

310 osób wydrukowało

Pobierz pdf

692 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kielichu miksera zmiksuj lody z brzoskwinią i mlekiem.

Koktajl brzoskwiniowy - Krok 1

Krok 2

Rant zmrożonej wysokiej szklanki do koktajli dekoruj sosem truskawkowym. Do szklanki wlej przygotowany koktajl. Całość udekoruj listkami mięty.

Koktajl brzoskwiniowy - Krok 2
4

Opinie o przepisie

  • Teresa   Przybysz

    Teresa Przybysz , 05.10.2016

    Pychotka polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Leszczyńska

    Iwona Leszczyńska , 22.08.2016

    ja dziś blendowałam panasonicem mango i śliwki. dodawałm jeszcze trochę likieru i robią mi się z nich "sorbety"

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Dumkiewicz

    Mariusz Dumkiewicz , 27.07.2016

    Witam, ile dokładnie ma być tych lodów? Bo u mnie nie ma tej marki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Sobieraj

    Jola Sobieraj , 20.05.2016

    Nie omieszkam zrobić.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koktajl brzoskwiniowyKoktajl brzoskwiniowy

Ten przepis to dobra propozycja nie tylko na upalne dni. Lodowy koktajl brzoskwiniowy stanowi słodkie połączenie lodów, brzoskwiń w zalewie oraz innych owocowych dodatków. W zaledwie kilku krokach wykonasz deser, który podasz na niemal każdą okazję. Rozpocznij przygotowania: na początek zmiksuj lody z brzoskwinią i mlekiem. Przepis możesz dowolnie modyfikować, np. zastępując lody śmietankowe brzoskwiniowymi lub ananasowymi. Podobnie z owocami: zamiast brzoskwiń użyj np. ananasa z puszki. Kiedy mieszanka będzie już gotowa, udekoruj szklankę. W tym celu odpowiedni będzie sos truskawkowy – przygotuj go sam lub wykorzystaj gotowy produkt. Teraz wystarczy tylko przelać koktajl do szklanki i udekorować ją. Oprócz sugerowanych listków mięty warto wykorzystać również draże, kolorowe żelki lub owoce: maliny, porzeczki czy kawałki truskawek. Zainspiruj się naszym sprawdzonym przepisem. Nie zapomnij o nim podczas przygotowania pysznego deseru na imprezę z przyjaciółmi lub inną wyjątkową okazję. Smacznego.