Koktajl brzoskwiniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl brzoskwiniowy

z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
950 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

304 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

685 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kielichu miksera zmiksuj lody z brzoskwinią i mlekiem.

Koktajl brzoskwiniowy - Krok 1

Krok 2

Rant zmrożonej wysokiej szklanki do koktajli dekoruj sosem truskawkowym. Do szklanki wlej przygotowany koktajl. Całość udekoruj listkami mięty.

Koktajl brzoskwiniowy - Krok 2
4

Opinie o przepisie

  • Teresa   Przybysz

    Teresa Przybysz , 05.10.2016

    Pychotka polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Leszczyńska

    Iwona Leszczyńska , 22.08.2016

    ja dziś blendowałam panasonicem mango i śliwki. dodawałm jeszcze trochę likieru i robią mi się z nich "sorbety"

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Dumkiewicz

    Mariusz Dumkiewicz , 27.07.2016

    Witam, ile dokładnie ma być tych lodów? Bo u mnie nie ma tej marki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Sobieraj

    Jola Sobieraj , 20.05.2016

    Nie omieszkam zrobić.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl brzoskwiniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Koktajl brzoskwiniowyKoktajl brzoskwiniowy

Ten przepis to dobra propozycja nie tylko na upalne dni. Lodowy koktajl brzoskwiniowy stanowi słodkie połączenie lodów, brzoskwiń w zalewie oraz innych owocowych dodatków. W zaledwie kilku krokach wykonasz deser, który podasz na niemal każdą okazję. Rozpocznij przygotowania: na początek zmiksuj lody z brzoskwinią i mlekiem. Przepis możesz dowolnie modyfikować, np. zastępując lody śmietankowe brzoskwiniowymi lub ananasowymi. Podobnie z owocami: zamiast brzoskwiń użyj np. ananasa z puszki. Kiedy mieszanka będzie już gotowa, udekoruj szklankę. W tym celu odpowiedni będzie sos truskawkowy – przygotuj go sam lub wykorzystaj gotowy produkt. Teraz wystarczy tylko przelać koktajl do szklanki i udekorować ją. Oprócz sugerowanych listków mięty warto wykorzystać również draże, kolorowe żelki lub owoce: maliny, porzeczki czy kawałki truskawek. Zainspiruj się naszym sprawdzonym przepisem. Nie zapomnij o nim podczas przygotowania pysznego deseru na imprezę z przyjaciółmi lub inną wyjątkową okazję. Smacznego.