
Składniki
120 gramów
90 gramów
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Banana obierz i pokrój na mniejsze części.

Krok 2
Umieść w blenderze, razem z kakao, jogurtem i kilkoma listkami mięty.

Krok 3
Zblenduj na jednolitą masę.

Krok 4
Udekoruj listkami mięty.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Koktajl bananowy z miętą
Między obiadem a kolacją warto sięgnąć po zdrowy i pożywny podwieczorek. Na popołudniową przekąskę nadają się jogurty, owoce lub świeże warzywa. Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, przygotuj pyszny fit koktajl bananowo-miętowy. To naprawdę bardzo proste: zmiksuj zawartość połowy małego kubeczka jogurtu naturalnego ze średniej wielkości bananem, łyżeczką naturalnego kakao oraz kilkoma listkami mięty. Ciekawy efekt uzyskasz, jeśli mocno schłodzisz wszystkie składniki, np. kawałki bananów włożysz na kilkanaście minut do zamrażarki – koktajl będzie wtedy przypominał lodowego shake`a. Smak napoju da się łatwo modyfikować, np. dodając do niego szczyptę cynamonu. Fit koktajl bananowo-miętowy podawaj w wysokich szklankach ze słomką albo długą łyżeczką, udekoruj go listkami mięty, a w lecie dodaj także kilka kostek lodu. Otrzymasz gęsty i smaczny napój, idealny nie tylko na zdrowy podwieczorek, ale i na drugie śniadanie. Cenimy Twoje zdanie – koniecznie podziel się opinią w komentarzu powyżej.