
Składniki
120 gramów
90 gramów
5 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Banana obierz i pokrój na mniejsze części.

Krok 2
Umieść w blenderze, razem z kakao, jogurtem i kilkoma listkami mięty.

Krok 3
Zblenduj na jednolitą masę.

Krok 4
Udekoruj listkami mięty.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Koktajl bananowy z miętą
Między obiadem a kolacją warto sięgnąć po zdrowy i pożywny podwieczorek. Na popołudniową przekąskę nadają się jogurty, owoce lub świeże warzywa. Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, przygotuj pyszny fit koktajl bananowo-miętowy. To naprawdę bardzo proste: zmiksuj zawartość połowy małego kubeczka jogurtu naturalnego ze średniej wielkości bananem, łyżeczką naturalnego kakao oraz kilkoma listkami mięty. Ciekawy efekt uzyskasz, jeśli mocno schłodzisz wszystkie składniki, np. kawałki bananów włożysz na kilkanaście minut do zamrażarki – koktajl będzie wtedy przypominał lodowego shake`a. Smak napoju da się łatwo modyfikować, np. dodając do niego szczyptę cynamonu. Fit koktajl bananowo-miętowy podawaj w wysokich szklankach ze słomką albo długą łyżeczką, udekoruj go listkami mięty, a w lecie dodaj także kilka kostek lodu. Otrzymasz gęsty i smaczny napój, idealny nie tylko na zdrowy podwieczorek, ale i na drugie śniadanie. Cenimy Twoje zdanie – koniecznie podziel się opinią w komentarzu powyżej.