Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

292 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

400 gramów

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brzoskwinię umyj, obierz, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki. Świeże jagody opłucz, mrożone odstaw, żeby nieco rozmarzły.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 1

Krok 2

Przekrój laskę wanilii wzdłuż, nożem zeskrob nasiona.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 2

Krok 3

Kefir z owocami zmiksuj blenderem, dodaj nasiona wanilii. Udekoruj świeżymi listkami mięty.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: manganu, witaminy B12.

1

Opinie o przepisie

  • Arina Dunets

    Arina Dunets , 22.04.2020

    dobre to

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej