Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

328 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

400 gramów

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Brzoskwinię umyj, obierz, usuń pestkę, pokrój na ćwiartki. Świeże jagody opłucz, mrożone odstaw, żeby nieco rozmarzły.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 1

Krok 2

Przekrój laskę wanilii wzdłuż, nożem zeskrob nasiona.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 2

Krok 3

Kefir z owocami zmiksuj blenderem, dodaj nasiona wanilii. Udekoruj świeżymi listkami mięty.

Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: manganu, witaminy B12.

1

Opinie o przepisie

  • Arina Dunets

    Arina Dunets , 22.04.2020

    dobre to

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl brzoskwiniowo-jagodowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej