
Składniki
100 mililitrów
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Owoce obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 2
Przełożyć do blendera i zmiksować z wystudzoną herbatą.

Krok 3
Podawać z kromką macy naturalnej.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zielony koktajl z mango
Zdrowy zielony koktajl z mango to znakomity sposób na szybki podwieczorek lub drugie śniadanie. Do jego przygotowania będziesz potrzebować zaledwie czterech składników. Na początek obierz owoce i podziel je na niewielkie kawałki. Odpowiednio dojrzałe mango powinno być czerwono-żółto-zielone, o gładkiej i jędrnej skórce, z miąższem uginającym się pod dotykiem. Kiwi z kolei musi być dość miękkie. Taką owocową kompozycję uzupełni banan, który sprawi, że koktajl będzie miał aksamitną konsystencję. Wymienione składniki przełóż do kielicha blendera i zmiksuj je razem z wystudzonym naparem z zielonej herbaty, który podniesie walory smakowe koktajlu. Zielony koktajl z mango podawaj w wysokich przezroczystych szklankach, udekorowany np. listkiem mięty. Jako dodatek do tak przygotowanego pożywnego mini dania świetnie sprawdzi się maca naturalna, czyli spłaszczone pieczywo bez zakwasu. Tym przepisem udowadniamy, że zdrowe koktajle da się przyrządzić bardzo szybko. Skorzystaj z niego i podziel się opinią.