Zielony koktajl z mango

Autor: Dodietetyka.pl, mgr inż. Magdalena Hermanowska

ratingratingratingratingrating

10

361 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

247 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Owoce obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

Zielony koktajl z mango - Krok 1

Krok 2

Przełożyć do blendera i zmiksować z wystudzoną herbatą.

Zielony koktajl z mango - Krok 2

Krok 3

Podawać z kromką macy naturalnej.

Zielony koktajl z mango - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • marlena mazur mazur

    marlena mazur mazur

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • weronika kopińska

    weronika kopińska

    Super jest ten zielony koktajl z mango polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielony koktajl z mangoZielony koktajl z mango

Zdrowy zielony koktajl z mango to znakomity sposób na szybki podwieczorek lub drugie śniadanie. Do jego przygotowania będziesz potrzebować zaledwie czterech składników. Na początek obierz owoce i podziel je na niewielkie kawałki. Odpowiednio dojrzałe mango powinno być czerwono-żółto-zielone, o gładkiej i jędrnej skórce, z miąższem uginającym się pod dotykiem. Kiwi z kolei musi być dość miękkie. Taką owocową kompozycję uzupełni banan, który sprawi, że koktajl będzie miał aksamitną konsystencję. Wymienione składniki przełóż do kielicha blendera i zmiksuj je razem z wystudzonym naparem z zielonej herbaty, który podniesie walory smakowe koktajlu. Zielony koktajl z mango podawaj w wysokich przezroczystych szklankach, udekorowany np. listkiem mięty. Jako dodatek do tak przygotowanego pożywnego mini dania świetnie sprawdzi się maca naturalna, czyli spłaszczone pieczywo bez zakwasu. Tym przepisem udowadniamy, że zdrowe koktajle da się przyrządzić bardzo szybko. Skorzystaj z niego i podziel się opinią.