Zielony koktajl z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony koktajl z mango

Autor: Dodietetyka.pl, mgr inż. Magdalena Hermanowska

ratingratingratingratingrating

11

heart
538 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

241 osób wydrukowało

Pobierz pdf

379 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Owoce obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

Zielony koktajl z mango - Krok 1

Krok 2

Przełożyć do blendera i zmiksować z wystudzoną herbatą.

Zielony koktajl z mango - Krok 2

Krok 3

Podawać z kromką macy naturalnej.

Zielony koktajl z mango - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • marlena mazur mazur

    marlena mazur mazur , 30.05.2019

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • weronika kopińska

    weronika kopińska , 30.06.2017

    Super jest ten zielony koktajl z mango polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony koktajl z mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielony koktajl z mangoZielony koktajl z mango

Zdrowy zielony koktajl z mango to znakomity sposób na szybki podwieczorek lub drugie śniadanie. Do jego przygotowania będziesz potrzebować zaledwie czterech składników. Na początek obierz owoce i podziel je na niewielkie kawałki. Odpowiednio dojrzałe mango powinno być czerwono-żółto-zielone, o gładkiej i jędrnej skórce, z miąższem uginającym się pod dotykiem. Kiwi z kolei musi być dość miękkie. Taką owocową kompozycję uzupełni banan, który sprawi, że koktajl będzie miał aksamitną konsystencję. Wymienione składniki przełóż do kielicha blendera i zmiksuj je razem z wystudzonym naparem z zielonej herbaty, który podniesie walory smakowe koktajlu. Zielony koktajl z mango podawaj w wysokich przezroczystych szklankach, udekorowany np. listkiem mięty. Jako dodatek do tak przygotowanego pożywnego mini dania świetnie sprawdzi się maca naturalna, czyli spłaszczone pieczywo bez zakwasu. Tym przepisem udowadniamy, że zdrowe koktajle da się przyrządzić bardzo szybko. Skorzystaj z niego i podziel się opinią.