
Składniki
100 mililitrów
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Owoce obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 2
Przełożyć do blendera i zmiksować z wystudzoną herbatą.

Krok 3
Podawać z kromką macy naturalnej.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zielony koktajl z mango
Zdrowy zielony koktajl z mango to znakomity sposób na szybki podwieczorek lub drugie śniadanie. Do jego przygotowania będziesz potrzebować zaledwie czterech składników. Na początek obierz owoce i podziel je na niewielkie kawałki. Odpowiednio dojrzałe mango powinno być czerwono-żółto-zielone, o gładkiej i jędrnej skórce, z miąższem uginającym się pod dotykiem. Kiwi z kolei musi być dość miękkie. Taką owocową kompozycję uzupełni banan, który sprawi, że koktajl będzie miał aksamitną konsystencję. Wymienione składniki przełóż do kielicha blendera i zmiksuj je razem z wystudzonym naparem z zielonej herbaty, który podniesie walory smakowe koktajlu. Zielony koktajl z mango podawaj w wysokich przezroczystych szklankach, udekorowany np. listkiem mięty. Jako dodatek do tak przygotowanego pożywnego mini dania świetnie sprawdzi się maca naturalna, czyli spłaszczone pieczywo bez zakwasu. Tym przepisem udowadniamy, że zdrowe koktajle da się przyrządzić bardzo szybko. Skorzystaj z niego i podziel się opinią.