Gulasz wołowo-warzywny

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

1

111 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
75 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

320 gramów

200 gramów

200 gramów

120 gramów

4 łyżeczki

1 opakowanie

208 gramów

600 gramów

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Obsmaż na oleju rzepakowym. Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne pikantny gulasz rozmieszaj z wodą (500 ml), dodaj do mięsa i duś na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 1

Krok 2

Marchew i pasternak umyj, obierz, pokrój w plasterki. Dodaj do mięsa i dalej duś. Pod koniec duszenia dodaj groszek.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 2

Krok 3

Kaszę jaglaną opłucz, przelej wrzącą wodą. Ugotuj na wolnym ogniu pod przykryciem.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 3

Krok 4

Ogórek i szczypiorek umyj i osusz. Ogórek obierz, pokrój w plasterki. Szczypiorek posiekaj, wymieszaj z jogurtem. Polej ogórek.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 4
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy B1, witaminy B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej