Składniki
320 gramów
200 gramów
200 gramów
120 gramów
4 łyżeczki
1 opakowanie
208 gramów
600 gramów
4 łyżki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wołowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Obsmaż na oleju rzepakowym. Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne pikantny gulasz rozmieszaj z wodą (500 ml), dodaj do mięsa i duś na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Krok 2
Marchew i pasternak umyj, obierz, pokrój w plasterki. Dodaj do mięsa i dalej duś. Pod koniec duszenia dodaj groszek.
Krok 3
Kaszę jaglaną opłucz, przelej wrzącą wodą. Ugotuj na wolnym ogniu pod przykryciem.
Krok 4
Ogórek i szczypiorek umyj i osusz. Ogórek obierz, pokrój w plasterki. Szczypiorek posiekaj, wymieszaj z jogurtem. Polej ogórek.
Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy B1, witaminy B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej