Gulasz wołowo-warzywny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowo-warzywny

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

1

heart
285 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
75 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

320 gramów

200 gramów

200 gramów

120 gramów

4 łyżeczki

1 opakowanie

208 gramów

600 gramów

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wołowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Obsmaż na oleju rzepakowym. Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne pikantny gulasz rozmieszaj z wodą (500 ml), dodaj do mięsa i duś na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 1

Krok 2

Marchew i pasternak umyj, obierz, pokrój w plasterki. Dodaj do mięsa i dalej duś. Pod koniec duszenia dodaj groszek.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 2

Krok 3

Kaszę jaglaną opłucz, przelej wrzącą wodą. Ugotuj na wolnym ogniu pod przykryciem.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 3

Krok 4

Ogórek i szczypiorek umyj i osusz. Ogórek obierz, pokrój w plasterki. Szczypiorek posiekaj, wymieszaj z jogurtem. Polej ogórek.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 4
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy B1, witaminy B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej