Gulasz wołowo-warzywny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowo-warzywny

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

1

167 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
75 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

320 gramów

200 gramów

200 gramów

120 gramów

4 łyżeczki

1 opakowanie

208 gramów

600 gramów

4 łyżki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wołowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Obsmaż na oleju rzepakowym. Przyprawę Knorr Naturalnie smaczne pikantny gulasz rozmieszaj z wodą (500 ml), dodaj do mięsa i duś na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 1

Krok 2

Marchew i pasternak umyj, obierz, pokrój w plasterki. Dodaj do mięsa i dalej duś. Pod koniec duszenia dodaj groszek.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 2

Krok 3

Kaszę jaglaną opłucz, przelej wrzącą wodą. Ugotuj na wolnym ogniu pod przykryciem.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 3

Krok 4

Ogórek i szczypiorek umyj i osusz. Ogórek obierz, pokrój w plasterki. Szczypiorek posiekaj, wymieszaj z jogurtem. Polej ogórek.

Gulasz wołowo-warzywny - Krok 4
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witaminy A, witaminy B1, witaminy B2, niacyny, witaminy B6, witaminy C, folianów, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowo-warzywny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej