
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i cebulę pokrój w ok. 1 cm kostkę, dopraw do smaku pieprzem. Obsmaż w garnku na złoty kolor.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i dodaj do garnka. Gotuj, aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie.

Krok 3
Chrupiące placki ziemniaczane Knorr rozmieszaj z wodą i jajkiem. Gdy ciasto zgęstnieje, usmaż cztery duże placki. Ułóż gulasz na plackach i podawaj.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre i zdecydowane smaki, dopraw mięso ostrą papryką. Potrawa ładniej wygląda udekorowana kwaśną śmietaną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placek po góralsku
Wizyta na Podhalu nie może się obyć bez spróbowania placków po góralsku, nazywanych czasem plackami po zbójnicku. W kulinarną podróż w góry możesz wybrać się nie wychodząc z własnej kuchni. Podpowiemy ci, jak przygotować pyszne placki, które zachwycą, a co nie mniej ważne – również nasycą, wszystkich domowników. Tajemnica tego dania tkwi w plackach ziemniaczanych, upieczonych na złocisty kolor, z chrupiącymi brzegami, ale aksamitnych w środku. Do ich polania idealnie nadaje się gulasz węgierski, najlepiej przygotowany w wersji nieco bardziej pikantnej. Odpowiedni smak uzyskasz dzięki pieprzowi i sypkiej ostrej papryce. Każdej porcję tej potrawy możesz skomponować z kilku mniejszych placuszków, jednego większego placka lub dwóch średniej wielości, ułożonych jeden na drugim z warstwą gulaszu pomiędzy. Danie koniecznie polej łyżką kwaśnej śmietany. By ostatecznie podkręcić kolor i smak dania – posyp je też natką pietruszki i startym oscypkiem.