A la Stroganoff z boczniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

530 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

357 osób wydrukowało

Pobierz pdf

377 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

300 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj według zaleceń producenta.

A la Stroganoff z boczniakami - Krok 1

Krok 2

Umyj i osusz mięso oraz grzyby. Następnie kurczaka, boczniaki i cebulę pokrój w paski. Wszystkie składniki podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

A la Stroganoff z boczniakami - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj ze śmietaną i 200 ml wody. Dodaj do podsmażonych wcześniej składników. Duś przez około 4-5 minut. Do gotowego dania dodaj łyżkę musztardy, aby nieco zaostrzyć potrawę. Ugotowaną kaszę dobrze jest obsmażyć z boczkiem i doprawić do smaku odrobiną Delikatu Knorr oraz szczyptą majeranku.

A la Stroganoff z boczniakami - Krok 3
48

Opinie o przepisie

  • Miraquel Queen

    Miraquel Queen, 13.01.2020

    Bardzo smaczne danie. Właśnie jestem po konsumpcji i gotowaniu. Rewelacja.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Muc Maciek

    Muc Maciek, 26.10.2016

    Niko Węcławik

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Parzych Van Dessel

    Wioletta Parzych Van Dessel, 29.11.2015

    Och uwielbiam boczniaki ,moj maz zawsze robi dla mnie przepyszny sos z boczniakow do miesa i indyka - pycha :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Milkamanowicz

    Wojciech Milkamanowicz, 30.10.2015

    Ja natomiast zimne piwko.......a potem drugie, pieprzyć kaszę !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Lichtańska

    Edyta Lichtańska, 29.10.2015

    Już mi ślinka cieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Muszkieta

    Izabela Muszkieta, 29.10.2015

    O Matko! Jakie pyszności, aż głodna się zrobiłam :) już niebawem w moim menu :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Szymankiewicz

    Tomasz Szymankiewicz, 29.10.2015

    i jak to jest stroganoff to ja jestem święty :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Szymankiewicz

    Tomasz Szymankiewicz, 29.10.2015

    To nie jest gotowanie, kupujecie słoik podgrzewacie i też to nazywacie gotowaniem ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Idziorek

    Grażyna Idziorek, 29.10.2015

    i sama zjadlas a mama glodna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nikola Sikora

    Nikola Sikora, 29.10.2015

    STROGONOV debile.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorotka Palonka

    Dorotka Palonka, 29.10.2015

    Nie jadam grzybów ogólnie bo nie lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 29.10.2015

    Emilia liczymy na Ciebie ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 29.10.2015

    Dorotka Palonka do przygotowania tego dania może użyć innych grzybów i też będzie dobre ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Honorata Piekut

    Honorata Piekut, 29.10.2015

    A do tej pyszności to coś rozkurczowego na wątróbkę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Sienkiewicz

    Teresa Sienkiewicz, 29.10.2015

    wiem co to jest strogonow, ale stroganoff - ???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zibi Jastrzębiec Jankowski

    Zibi Jastrzębiec Jankowski, 29.10.2015

    .. i w brzuszku...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • monika hanc

    monika hanc, 29.10.2015

    bardzo dobre połączenie z kaszą

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pelasia Duura

    Pelasia Duura, 29.10.2015

    na pewno smaczne ja uzyje grzybkow lesnych bo w tym roku byl wysyp

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesiek Kujawa

    Wiesiek Kujawa, 29.10.2015

    2 godziny w kuchni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Przybyła

    Halina Przybyła, 29.10.2015

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Sidło

    Beata Sidło, 29.10.2015

    stroganow

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ireneusz Karczewski

    Ireneusz Karczewski, 29.10.2015

    Wyglada pysznie. Jutro wypróbuję z małą różnicą. Zamiast kaszy wezmę komosę ryżową.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Dyrka

    Andrzej Dyrka, 29.10.2015

    Dlaczego stroganoff a nie strogonoff?.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Noemi Jarocińska

    Noemi Jarocińska, 29.10.2015

    Jarocińska Lụa Milka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leonard Górka

    Leonard Górka, 29.10.2015

    Eto skazka!!!...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Sacharczuk

    Halina Sacharczuk, 29.10.2015

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta J Maciejowska

    Danuta J Maciejowska, 29.10.2015

    Nie probowalam boczniakow,ale wole tradycyjny przepis!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marianna Fedak

    Marianna Fedak, 29.10.2015

    Są bardzo dobre m.n Na flaczki z boczniakow.PYCHOTA!!!!!!.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Gadek

    Marek Gadek, 29.10.2015

    spróbuje tego przepisu ....idę kupic boczniaki :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Ewa KoRa

    Ewa Ewa KoRa, 29.10.2015

    A czy ja Cię pytałam o zdanie ?

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • A la Stroganoff z boczniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej