
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżeczka
200 mililitrów
5 łyżeczek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paski i usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w ósemki. Dodaj do mięsa i smaż chwilę razem.
Krok 3
Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Płyn wlej do mięsa i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Papryczkę przekrój wzdłuż na pół, pozbądź się nasion i dodaj ją do mięsa.
Krok 5
Zmniejsz ogień i gotuj Stroganoffa 8-10 minut. Pod koniec dopraw musztardą oraz pieprzem świeżo utłuczonym w moździerzu. Podawaj z ziemniaczanym purée.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej