Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżeczka
200 mililitrów
5 łyżeczek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paski i usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w ósemki. Dodaj do mięsa i smaż chwilę razem.
Krok 3
Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Płyn wlej do mięsa i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Papryczkę przekrój wzdłuż na pół, pozbądź się nasion i dodaj ją do mięsa.
Krok 5
Zmniejsz ogień i gotuj Stroganoffa 8-10 minut. Pod koniec dopraw musztardą oraz pieprzem świeżo utłuczonym w moździerzu. Podawaj z ziemniaczanym purée.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej