
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
100 mililitrów
1 łyżeczka
200 mililitrów
5 łyżeczek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paski i usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w ósemki. Dodaj do mięsa i smaż chwilę razem.
Krok 3
Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Płyn wlej do mięsa i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Papryczkę przekrój wzdłuż na pół, pozbądź się nasion i dodaj ją do mięsa.
Krok 5
Zmniejsz ogień i gotuj Stroganoffa 8-10 minut. Pod koniec dopraw musztardą oraz pieprzem świeżo utłuczonym w moździerzu. Podawaj z ziemniaczanym purée.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































