Ostry Stroganoff przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry Stroganoff

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżeczka

200 mililitrów

5 łyżeczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski i usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w ósemki. Dodaj do mięsa i smaż chwilę razem.

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Płyn wlej do mięsa i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Papryczkę przekrój wzdłuż na pół, pozbądź się nasion i dodaj ją do mięsa.

Krok 5

Zmniejsz ogień i gotuj Stroganoffa 8-10 minut. Pod koniec dopraw musztardą oraz pieprzem świeżo utłuczonym w moździerzu. Podawaj z ziemniaczanym purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej