Ostry Stroganoff przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry Stroganoff

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżeczka

200 mililitrów

5 łyżeczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski i usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w ósemki. Dodaj do mięsa i smaż chwilę razem.

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z wodą i śmietaną. Płyn wlej do mięsa i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Papryczkę przekrój wzdłuż na pół, pozbądź się nasion i dodaj ją do mięsa.

Krok 5

Zmniejsz ogień i gotuj Stroganoffa 8-10 minut. Pod koniec dopraw musztardą oraz pieprzem świeżo utłuczonym w moździerzu. Podawaj z ziemniaczanym purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry Stroganoff - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej