Kurczak w pieprzu i cytrynie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w pieprzu i cytrynie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

143 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

500 mililitrów

1 sztuka

0.5 opakowania

100 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka i paprykę pokrój w paski, a pieczarki w ćwiartki.

Krok 2

Następnie rozgrzej dobrze olej w szerokim rondlu i podsmaż pieczarki, paprykę i mięso. Dodaj również odcedzony z zalewy pieprz.

Krok 3

Wymieszaj mleko z zawartością opakowania Fix Knorr Schab a la Stroganoff i wlej do pozostałych składników. Dodaj tymianek.

Krok 4

Całość dokładnie zagotuj, przykryj i duś powoli ok. 15 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie i sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Fajita z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej