Kurczak w pieprzu i cytrynie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

140 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

500 mililitrów

1 sztuka

0.5 opakowania

100 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka i paprykę pokrój w paski, a pieczarki w ćwiartki.

Krok 2

Następnie rozgrzej dobrze olej w szerokim rondlu i podsmaż pieczarki, paprykę i mięso. Dodaj również odcedzony z zalewy pieprz.

Krok 3

Wymieszaj mleko z zawartością opakowania Fix Knorr Schab a la Stroganoff i wlej do pozostałych składników. Dodaj tymianek.

Krok 4

Całość dokładnie zagotuj, przykryj i duś powoli ok. 15 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie i sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej