Kurczak w pieprzu i cytrynie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w pieprzu i cytrynie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

151 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

500 mililitrów

1 sztuka

0.5 opakowania

100 gramów

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka i paprykę pokrój w paski, a pieczarki w ćwiartki.

Krok 2

Następnie rozgrzej dobrze olej w szerokim rondlu i podsmaż pieczarki, paprykę i mięso. Dodaj również odcedzony z zalewy pieprz.

Krok 3

Wymieszaj mleko z zawartością opakowania Fix Knorr Schab a la Stroganoff i wlej do pozostałych składników. Dodaj tymianek.

Krok 4

Całość dokładnie zagotuj, przykryj i duś powoli ok. 15 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie i sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w pieprzu i cytrynie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej